Користувацький вхід

«Креатив-бій» – інтелектуальне змагання на тему: «Інструкція з сигналізації на залізницях України»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Предмет «ПТЕ і інструкції» викладається для підготовки майбутніх фахівців залізничного транспорту та є основним курсом, який ознайомлює учнів з основними положеннями та порядком роботи працівників залізничного транспорту України. Основними питаннями предмета є: норми утримання найважливіших споруд, пристроїв та рухомого складу і вимоги, які ставляться до них та система організації руху поїздів і принципи сигналізації.
Правила технічної експлуатації обов'язкові для усіх підрозділів та працівників залізничного транспорту. Виконання правил технічної експлуатації забезпечує злагодженість усіх ланок залізничного транспорту, чітку та безперебійну роботу залізниць і безпеку руху.
Тема «Інструкція з сигналізації на залізничному транспорті України» є обов’язковою для застосування підприємствами і організаціями залізничного транспорту України та визначає систему видимих і звукових сигналів для передачі наказів та вказівок щодо руху поїздів і маневрової роботи, а також види сигнальних приладів, за допомогою яких ці сигнали подаються.
Виконання вимог сигналів, встановлених «Інструкцією з сигналізації на залізничному транспорті України», забезпечує безперервність і безпеку руху поїздів і маневрової роботи.
Відповідно до робочої навчальної програми та поурочно-тематичного плану з предмета «ПТЕ і інструкції» на вивчення теми відведено 20 академічних годин.
Тема «Інструкція з сигналізації на залізничному транспорті України» має досить вагоме значення для оволодіння учнями професіями залізничного профілю. Кваліфікований робітник залізничного транспорту зобов’язаний знати сигналізацію, уміти чітко, точно розпізнавати та беззаперечно виконувати накази, які сповіщаються сигналами світлофорів, сигнальними знаками та сигнальними покажчиками.
Протягом позаурочного заходу реалізується триєдина мета:
Навчальна мета передбачає закріплення знань про сигнали та порядок їх застосування.
Розвиваюча мета уроку сприяє формуванню і розвитку в учнів навичок логічного мислення, інтелекту, пам’яті, уваги, інтересу, творчої ініціативи, активності, уміння робити висновки, виділяти головне, знаходити оптимальне рішення
Виховна мета уроку сприяє вихованню любові до обраної професії, загальнолюдських якостей, поваги до працівників залізничного транспорту , працездатності, дисциплінованості, відповідальності, формування почуття готовності співпраці та колективізму.
«Креатив – бій» (інтелектуальне змагання) за темою «Інструкція з сигналізації на залізничному транспорті України» - це нетрадиційний позаурочний захід .
Тип позаурочного заходу, вид, методика його проведення визначені відповідно до поставлених викладачем дидактичної мети, змісту, завдань та методичної теми «Формування високого рівня професійної підготовки учнів при використанні різноманітних форм і методів навчання». Технологія побудови позаурочного заходу передбачає створення атмосфери зацікавленості і активності, формування пізнавального інтересу, розвиток професійної мотивації, розвиток професійних якостей та умінь самоконтролю й самооцінювання набутих знань, що забезпечує максимальну ефективність позаурочного заходу. Завдання «Креатив -бою» – сприяти якісному оволодінню учнями навчальним матеріалом, розвитку вмінь інтегрувати набуті знання у процесі вивчення предмета «ПТЕ і інструкції», а саме теми: «Інструкція з сигналізації на залізничному транспорті України» , професійно - практичній підготовці з вище зазначеної професії. Для виконання поставленого завдання і досягнення мети даного позаурочного заходу необхідно реалізувати:
 активне використання засобів інформаційно-комунікаційних
технологій;
 індивідуальність видачі матеріалу, його доступність;
 системність усвідомленої діалогічної взаємодії учня і викладача;
 сумісне використання навчальних засобів та комп’ютерної техніки;
 моделювання базових знань і зв’язку з іншими предметами;
 об’єктивне оцінювання навчальних досягнень учнів і роботи викладача.

Автор: 

Коваленко Тетяна Валентинівна
викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі