Користувацький вхід

ІКТ-експресія як елемент структуризації сучасного медійного уроку української літератури

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Кожна історична епоха диктувала свої погляди на навчання і виховання. Сьогодні життя робить суспільний запит на формування непересічної особистості, здатної активно розвиватися в інформаційному суспільстві. Щоразу, аналізуючи діяльність вихованців, ставимо перед собою багатогранні запитання: чому більшість школярів не вміють висловлювати свої думки, обстоювати власну позицію? Чому, маючи теоретичні знання, учні припускаються безлічі помилок? Як виховати особистість, що прагне успішного вивчення предметів? Для виконання цього завдання слід внести серйозні зміни в методи роботи на уроках і максимально активізувати діяльність учнів, формуючи в них потребу у здобутті міцних знань.
Розвиток системи освіти вимагає від педагога пошуку нових технологій, методів, прийомів навчання та виховання. Але інноваційність не є самоціллю педагогічної діяльності. Мета педагогічного пошуку полягає в оптимізації навчально-виховного процесу для забезпечення особистісно зорієнтованого підходу, спрямованого на те, щоб кожний учень став повноцінним, самодостатнім, інтелектуально розвиненим суб`єктом діяльності.

Автор: 

Харибіна Наталія Миколаївна, вчитель української мови та літератури Надеждівського навчально-виховного комплексу Лозівської районної ради Харківської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі