Користувацький вхід

Розробка уроку «Географічне положення. Державна територія України. Державні кордони, розміри території, крайні точки, географічні центри України та Європи»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тема: Географічне положення. Державна територія України. Державні кордони, розміри території, крайні точки, географічні центри України та Європи.
Очікуванні результати навчально-пізнавальної діяльності учнів:
 Знаннєвий компонент: сформувати знання учнів про географічне положення, дати оцінку географічному положенню України, навчити учнів розрізняти фізико – економіко – політико - географічне положення держави, ввести поняття «державний кордон», з’ясувати крайні точки країни, географічний центр;
 Діяльнісний компонент: продовжити роботу з фізичною картою, закріпити уміння учнів визначати координати крайніх точок, протяжність території у градусах і кілометрах, продовжити роботу з контурними картами;
 Ціннісний компонент: виховувати патріотизм, почуття гордості за свою Батьківщину, обґрунтовувати вплив значення географічного положення України в Європі та світі на економічні та політичні процеси в середині держави; оцінювати політико-географічне положення держав та географічне положення України.
Тип уроку: комбінований урок.
Ключові компетентності, які формуються на уроці: спілкування державною мовою, компетентності у природничих науках, соціальна і громадянська компетентності, математична компетентність.
Наскрізні змістові лінії: громадянська відповідальність.
Методи та прийоми, що використовуються на уроці: проблемний, частково-пошуковий, пояснювально-ілюстративний, репродуктивний, прийоми «Картографічна естафета», «Візитка», «Карта настрою».
Засоби навчання: політична та фізична карти світу, атлас України, зошит-практикум, підручник, картки «План характеристики ФГП/ЕГП країни».

ХІД УРОКУ

І. Організаційний етап
Налаштування учнів на роботу.

ІІ. Актуалізація знань, умінь, навичок учнів та перевірка домашнього завдання
Міні-дебати «Яка форма правління — республіканська чи монархічна — ефективніша?»
(клас на попередньому уроці було поділено на 2 команди («за республіку», «за монархію»). Кожна команда готує по декілька аргументів для підтвердження своєї позиції та контраргумент для спростування позиції суперників).
Прийом «Картографічна естафета»

Автор: 

Коробкова Яна Сергіївна
вчитель географії
Хоньковецької середньої загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Могилів-Подільського району Вінницької області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі