Користувацький вхід

Підсумкові контрольні роботи з української мови у 5 класі за новою програмою

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Збірник призначений для проведення підсумкової контрольної роботи з укра¬їнської мови в 5 класах загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання. Підсумкова контрольна робота визначає рівень знань, умінь і навичок учнів 5 класу з вивчених тем з української мови за весь рік навчання. У збірнику вміщено 16 варіантів підсумкових контрольних робіт. Перед¬бачено, що під час написання контрольної роботи учні будуть поділені на два варіанти.
Кожен варіант підсумкової контрольної роботи складається із завдань трьох типів, які відрізняються за рівнем складності.
У завданнях першого типу (1-10), що відповідають початковому і середньому рівням навчальних досягнень учнів, необхідно зазначити лише одну правильну відповідь із запропонованих, записавши в зошит ту літеру, якій відповідає правильний варіант. За кожну правильну відповідь учень макси¬мально отримує 0.5 бала.
Завдання другого типу відповідають середньому і достатньому рівням навчальних досягнень і перевіряють не тільки теоретичні знання учнів і прак-тичні навички і вміщують такі завдання:
• редагування словосполучень і речень;
• розрізнення звуків;
• розпізнавання явищ уподібнення голосних і приголосних звуків;
• пунктуаційне оформлення простих та складних речень, речень із прямою мовою;
• фонетичний та морфемний розбір слів.
Відповідь на ці запитання учні оформлюють розширено. За правильне виконання завдань другого типу учень може отримати максимально 4 бали (по 2 бали за кожний компонент).
Завдання третього типу відповідає достатньому і високому рівням навчальних досягнень учнів і є творчим. Учні мають пояснити, як вони розуміють значення прислів’я або вислову, створивши самостійний зв’язний текст. Оцінюючи це завдання, учитель має враховувати вміння учня обґрунтовувати власні думки, робити узагальнен¬ня, використовувати мовні засоби з метою доведення своїх міркувань, зв’язність, завершеність тексту, а також грамотність і охайність творчої роботи. Максимальна кількість балів за творче завдання —3.

Автор: 

Шинкар Тетяна Григорівна, вчитель української мови та літератури, Гайшинське НВО "ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі