Користувацький вхід

ФАКУЛЬТАТИВНИЙ КУРС З МАТЕМАТИКИ “ГЕОМЕТРІЯ ТРИКУТНИКА”

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У розробленому курсі розглядається величезний пласт основних фактів і понять шкільного курсу планіметрії: подібність фігур; властивості і ознаки паралельних прямих; ознаки рівності трикутників; метричні співвідношення в трикутнику, паралелограмі; коло, описане навколо трикутника і вписане в нього тощо. Також наводиться багато нових цікавих понять і різних відомостей з історії, географії, астрономії тощо.
Факультативний курс “Геометрія трикутника” розширює світогляд учня та його уявлення про можливості застосування математичного апарату, розвиває абстрактно-логічне мислення, створює умови для розвитку творчих здібностей шляхом розв’язання запропонованих авторами евристичних задач і формулювання учнями власних.
Факультативний курс призначений як для учнів, що навчаються в класах науково-природничого профілю ліцеїв, коледжів, так і для учнів 10 класу середньої загальноосвітньої школи. Також може бути використаний студентами математичних факультетів та вчителями, що намагаються організувати пізнавальну діяльність таким чином, коли знання та уміння є не тільки метою навчання, а й засобами розвитку особистості.

Автор: 

Полозенко Катерина Сергіївна

Джерело: 

1. Адамар Ж. Элементарная геометрия: Учеб. пособие для высш. пед. учеб. заведений и преподавателей средней школы. – 3-е изд., планиметрия. – М., 1948. – 608с.
2. Акопян А.В. Заславский А.А. Геометрические свойства кривих второго порядка. – М.: МЦНМО, 2007. – 136с.
3. Апостолова Г.В. Геометрія: Підручник для 8-го кл. загальноосвіт. навч. закл. – К.: Генеза, 2005. – 256с.
4. Бевз Г.П. Люблю геометрію // Математика в школах України. – 2005. – №10(94) – С.2-8.
5. Белл Э.Т. Творцы математики: Предшественники соврем. Математики. Пособие для учителей. – М.: Просвещение, 1979. – 256с.
6. Белый А.Д. Формула Герона // Квант. – 1986. – №10 – С.20-21.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі