Користувацький вхід

Методична розробка уроку теоретичного навчання з предмета «Бухгалтерський облік» на тему: «Бухгалтерська звітність»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Якісна підготовка кваліфікованих робітників потребує творчого підходу викладачів професійно-технічних навчальних закладів до вибору змісту, форм, методів та засобів навчання, максимального використання досягнень сучасної педагогічної науки, нових педагогічних і виробничих технологій, які мають бути орієнтованими не лише на передачу готових знань, а й відображати ідеї розуміння та визнання чужої точки зору, повагу до особистості, організації співпраці та самовираження в діяльності, в творчості, тобто на формування комплексу особистісних якостей учнів.
Розвиток сучасних технологій та виробництва неможливий без висококваліфікованих робітничих кадрів, які готує професійно-технічна освіта. У нормативних документах наголошується про необхідність розвитку професійної освіти з метою підготовки кваліфікованих фахівців, конкурентоздатних на ринку праці, таких, що вільно володіють своєю професією і орієнтовані в суміжних областях діяльності, готових до постійного професійного зростання, соціальної і професійної мобільності. Реалізація цієї мети припускає, перш за все, підвищення якості освіти. Вирішення цієї проблеми багатопланове, оскільки якість освіти визначається сукупністю показників, що характеризують різні аспекти навчальної діяльності: зміст освіти, технології навчання, матеріально-технічне забезпечення, кадровий потенціал. Це зумовлює появу освітніх інновацій, які покликані суттєво змінити освітній процес. Тому викладач, навіть найталановитіший, уже не може бути єдиним джерелом інформації.
Традиційне навчання з його авторитаризмом, орієнтацією на середнього учня, перевагою репродуктивної діяльності над пошуковою не відповідає вимогам часу. Настала необхідність переходу від «передачі знань» до «навчання вчитися», «навчати жити». Сучасному учневі не так треба подати тему, як навчити осмислювати її, а він вже потім шукатиме інформацію, яка допоможе реалізувати проблему. Отож, повернути учням інтерес до вивчення професійно-теоретичних дисциплін, зробити навчання цікавим, посилити бажання учитися спонукає до пошуків.
Сприяти вирішенню поставлених перед освітою завдань мають інноваційні технології навчання. Так з предмета «Бухгалтерський облік» в темі «Бухгалтерська звітність» викладач використовує інтерактивні технології які стимулюють учнів до активних дій із засвоєння знань; заохочують до висловлювання оригінальних ідей; розвивають мовленєві навички, критичне мислення, логіку.

Автор: 

Затолюк Леся Йосипівна
викладач бухгалтерського обліку, спеціаліст вищої категорії, «старший викладач»
ДПТНЗ «Радомишльський професійний ліцей»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі