Користувацький вхід

Останні публікації

Впровадження елементів дуальної системи навчання при підготовці кваліфікованих робітників

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У даній роботі розкрито деякі аспекти теми: «Впровадження елементів дуальної системи навчання при підготовці кваліфікованих робітників». Автор описує особливості впровадження дуальної системи навчання в професійно- технічних навчальних закладах.
Автор зазначає, що темпи технологічного переоснащення, сучасних виробництв такі, що значна кількість знань втрачає актуальність через 3 – 5 років.
Однією з умов економічного зростання країни є підготовка виробничого персоналу з високим рівнем професійної компетентності. Випускники професійно-технічних навчальних закладів повинні бути готові працювати в умовах постійного оновлення техніки й технологій виробництва. Це мають бути підприємливі конкурентоспроможні робітники з високим рівнем професійної компетентності, мобільності, готовності до впровадження нових технологій, здатних до самореалізації, швидкого реагування на запити ринку праці. Сьогодення висуває нові вимоги оновлення змісту професійно-технічної освіти, запровадження інноваційних педагогічних та виробничих технологій, пошуку нових форм і методів організації навчально-виробничого процесу. Це ще раз підтверджує необхідність випереджувальної освіти, орієнтованої на здобуття нових фундаментальних знань, вивчення процесів і технологій безпосередньо на виробництві. Це зумовлює необхідність нових підходів до формування змісту навчального матеріалу та вимог до професійної підготовки майбутніх фахівців. Значні можливості для цього має дуальна система навчання. Вона передбачає тісну співпрацю системи освіти та підприємств. Дуальна система отримала світове визнання, це найбільш поширена і визнана форма підготовки фахівців, яка комбінує теоретичне навчання в навчальному закладі та виробниче навчання на виробництві.
Таким чином, метою дуальної системи є підготовка кваліфікованого робітника, який володіє певним переліком компетенцій. В цьому незаперечна перевага дуальної системи, де учень працює не з текстами та знаковими системами, а з реальними виробничими ситуаціями.

Автор: 

Негруця Андрій Климентійович

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі