Користувацький вхід

шатунно-поршнева група

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Впровадження ІКТ в освітню систему України та формування єдиного інформаційно-освітнього простору - одні з пріоритетних напрямів сучасної державної політики. На це націлює Указ Президента України «Про першочергові завдання щодо впровадження новітніх інформаційних технологій» №1497/2005, Державна програма «Інформаційні та комунікаційні технології в освіті і науці на 2006-2010 роки», рішення колегії МОН України від 21.03.2008 р, наказ МОН України від 24.03.2009 р. №54 "Науково-методичні основи використання ІКТ у навчально-виховному процесі в середовищі "1 учень - 1 комп'ютер" на базі шкільних нетбуків".
Комп'ютерні технології в навчанні можуть використовуватися не лише як засоби автоматизації навчання і контролю якості підготовки, але і як інструмент для реалізації нових дидактичних підходів, що актуалізують навчальну діяльність, розширюють світогляд, розвивають корисні практичні навички учнів на основі включення в навчальну діяльність засобів і методів ІКТ.
Уміння використовувати комп‘ютер для вирішення професійних і учбових задач стає обов‘язковим компонентом підготовки будь-якого фахівця.
В сучасному світі перед системами освіти будь-якого рівня стоїть задача підготовки фахівців до використання комп‘ютерних технологій у майбутній професійній діяльності.
Мета даної розробки полягає у визначенні педагогічних умов ефективного впровадження комп‘ютерних технологій у навчальний процес.
Завдання розробки:
- Визначити місце комп‘ютерних технологій у системі педагогічних технологій.
- Визначити педагогічні умови ефективного впровадження комп‘ютерних технологій в навчально-виховний процес.
- Намітити можливі варіанти комплексного використання ІКТ у конкретних сферах педагогічної діяльності.

Автор: 

Тридуб Євген Георгійович, викладач предметів професійно-теоретичного циклу, Люботинський професйний ліцей залізничного транспорту

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі