Користувацький вхід

МІНІ-ПРОЕКТ “Мистецтво ефективного спілкування” Тема «Іграшки» для раннього віку

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

МІНІ-ПРОЕКТ
“Мистецтво
ефективного спілкування”
Тема «Іграшки» для раннього віку

Приводом організувати і провести цей проект послужило те, що замикаючись на телевізорах, комп'ютерах, діти стали менше спілкуватися з дорослими і однолітками, адже спілкування значною мірою збагачує чуттєву сферу. Сучасні діти стали менш чуйними до почуттів інших. Тому робота, спрямована на розвиток мовлення, спілкування та емоційної сфери, дуже актуальна і важлива.
Великі можливості для розвитку мовлення малюка надає гра. У ранньому віці основою становлення особи дитини є предметно-ігрова діяльність. Минувши її, неможливо розраховувати на повноцінне дорослішання людину.
Гра - один з тих видів діяльності, які використовуються дорослими в цілях виховання дошкільнят, навчання їх різним діям, способам і засобам спілкування. У грі у дитини формуються ті сторони психіки, від яких залежить, наскільки згодом вона досягатиме успіху в навчанні, роботі, як складуться її стосунки з іншими людьми; у грі ж відбуваються істотні перетворення в інтелектуальній сфері, що є фундаментом розвитку особистості.
Джерелом накопичення чуттєвого досвіду в ранньому віці є іграшка, оскільки саме на іграшку дитина переносить усі свої людські почуття. Необхідно потурбуватися про іграшки, щоб дитині можна було організувати гру.
Іграшка - це не просто забава. Дарувати іграшки було поширеним звичаєм - подарунок приносить дитині здоров'я і благополуччя. Але, ми стали помічати, що діти кидають іграшки, виривають один у одного, не бачать, що іграшки валяються. Важливо виробити у дитини звичку берегти іграшку, акуратно їх складати, прибираючи після гри. Бажано навчити його ділитися іграшками при грі з однолітками, дарувати іграшки, які змайстрував сам іншим дітям. Нехай дитина відчує радість того, що принесла задоволення іншому.
У кожному віці дитині потрібні різні зі своєї тематики призначенню іграшки: - сюжетні (ляльки, фігурки тварин, меблі, посуд) ;
- технічні (транспортні, конструктори, технічні агрегати) ;
- іграшки - "знаряддя праці" (совочок, молоток, викрутка, щітка для підмітання - одним словом, іграшки, що імітують прості засоби праці дорослих) ;
- іграшки - забави; театральні, музичні, спортивні іграшки для дітей різного віку;
- великогабаритні іграшки, з якими дитина грає не на столі, не на килимі або дивані, а на просторому майданчику двору або у великому залі для ігор (самокати, дитячі педальні автомобілі, трактори, великі конструкції, що легко трансформуються, для будівництва у дворі сприяють боротьбі з гіподинамією, учать дитину рухам і орієнтуванню в просторі).

Автор: 

Бєляєва Ганна Андріївна, вихователь, КЗ "ДНЗ №144" КМР

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі