Користувацький вхід

Батьківські збори у дошкільній різновіковій групі «Що може бути дорожче сім'ї!»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Батьківські збори у дошкільній різновіковій групі
«Що може бути дорожче сім'ї!»

Програмовий зміст: Познайомитися ближче з батьками вихованців, сімейними захопленнями, традиціями.
Залучити батьків до участі в житті дитячого садка через пошук і впровадження найбільш ефективних форм роботи; підвищити рівень педагогічної культури батьків; залучити батьків до розв'язання життєвих ситуацій, сімейних конфліктів.
Сприяти гармонізації відносин між дітьми і батьками. Використовувати освітній потенціал батьків для навчання і виховання дітей.
Хід:
Столи стоять півколом, за два однакового кольору - два синіх, два жовтих. Поки батьки збираються, звучить тиха спокійна музика. Їм пропонується написати на бейджику ім'я, яке було б зручно для спілкування на зборах.
Вихователь: - Наша розмова піде про сім'ю. Сім'я - найголовніше в житті для кожного з нас. Це близькі та рідні люди, ті, кого ми любимо, з кого беремо приклад, про кого піклуємося, кому бажаємо добра і щастя.
З чого починається будь-яка сім'я? Із зустрічі двох до цього чужих людей, які стають самими рідними і близькими. У ваших пап і мам до цієї зустрічі були свої сім'ї, в яких вони росли. Їх мами і папи тепер стали вашими бабусями і дідусями. У них теж були свої батьки, брати, сестри. Це ваші прадідусь і прабабуся.
Розповіді батьків «Моя родословна».
Вихователь: - Існує таке поняття, як родовід сім'ї. Знати свій родовід дуже важливо, тому що вона здійснює зв'язок минулого, теперішнього і майбутнього, знайомить кожне нове покоління членів родини з історією, традиціями, символами, здобутками, досягненнями роду.
Бліцопитування батьків «Що таке сім'я?»
У словнику Ожегова написано: «Сім'я - це організована соціальна група, члени якої пов'язані спільністю побуту, взаємною моральною відповідальністю та соціальною необхідністю». Погодьтеся, звучить сухо, офіційно і не дуже привабливо. Так що ж таке, на вашу думку, сім'я? Пропоную пограти в гру «Веселий бубон». Поки звучить музика, бубон котиться по руках, музика закінчилася - у кого в руках бубон, той висловлює свою думку «Що таке сім'я?» (3-4 думки батьків). Пропоную об'єднати всі думки батьків, прочитавши чудовий вірш. (по рядку)
1. Сім'я - це щастя, любов і удача,
2. Сім'я - це влітку поїздки на дачу.
3. Сім'я - це свято, сімейні дати,
4. Подарунки, покупки, приємні витрати.
5. Народження дітей, перший крок, перший лепет,
6. Мрії про хороше, хвилювання і трепет.
7. Сім'я-це те, що ми ділимо на всіх.
8. Всім потрошку і сльози, і сміх.
9. Злет і падіння, радість, печаль,
10.Сім'я - це праця, один про одного турбота.
11.Сім'я - це багато домашньої роботи.
12.Сім'я - це важливо! Сім'я - це складно!
13.Але щасливо жити одному неможливо!
14.Сім'я - це щастя, сім'я - це будинок.
15.Де люблять та чекають і не пам'ятають про злом.
Вихователь: - В давні часи у кожної знатної родини був свій герб. На ньому символами зображувалися важливі моменти історії сім'ї, її традиції, цінності.
(Вихователь просить батьків і дітей показати сімейні реліквії, розповісти про них.)
Конкурс «Фотографія з сімейного альбому».
Вихователь: - Сім'я сильна любов'ю, повагою, традиціями, сімейними реліквіями. Однією з них, по праву, вважається сімейний фотоальбом. Я знаю, що ви принесли фотографії з своїх сімейних альбомів. Вони допоможуть вам провести веселий конкурс « Впізнай своїх одногрупників з самим раннім фотографій».
Народна мудрість.
Довгі століття з покоління в покоління передавалася народна мудрість. Багато різних приказок і прислів'їв є про сім'ю, часто і ми їх вживаємо в промові, давайте зараз ми їх спробуємо пригадати. А допоможуть нам в цьому підказки. Початок прислів'я або приказки буде запропоновано, вам треба буде згадати її закінчення.
Вся сім'я разом, так і душа на місці.
Дерево тримається корінням, а людина сім'єю.
За загальним столом їжа смачніша.
Материнська молитва з дна моря дістає.
Не буде добра, коли в сім'ї ворожнеча.
Батька з матір'ю почитати - горя не знати.
При сонечку тепло, при матері добро.
Сім'єю дорожити - бути щасливим.
У кого є бабуся і дід, той не знає лиха.
Разом тісно, так нарізно нудно.
Людина без сім'ї, що дерево без плодів.
В гостях добре, а вдома краще.
У своєму домі і стіни допомагають.
4. Творча майстерня «Дім, який ми побудуємо!» (у мікрогрупах)
Зараз ми з вами спробуємо самі стати будівельниками і побудувати будинок, під назвою «СІМ'Я». Для цього нам треба розділитися на будівельні бригади по 3-4 людини - колір столу вам підкаже. Все необхідне на підносах. У кожної будівельної бригади є «фундамент», 4 цегли - для будівництва стін, дах. Завдання: закласти фундамент, тобто вибрати те, що на вашу думку головне в будівництві сім'ї (підписати, приклеїти), потім 4 цегли - важливі поняття, які тримає і зміцнюють сім'ю. Але будівництво будівлі закінчується, коли зводиться дах. Прислухайтеся до себе, свого внутрішнього емоційного стану. Виберіть піктограму настрою» і приклейте його на дах - підсумок вашої роботи. І приготуйте кілька пропозицій, щоб розповісти про своєму домі. На будівництво 3 хв. Захист 2 хв.
Отже, наш будинок побудований, сподіваємось, в ньому завжди будуть присутні і любов, і розуміння, і дружба, і гарний настрій! А ми продовжуємо далі! Проаналізувавши анкети «Сімейні традиції», які ви заповнювали, можна зробити деякі висновки. Увага на екран. (коментарі по діаграмах). Думаємо, ви самі побачили, що велика частина батьків зацікавлені залучення дітей і традиціям, і на загальним захопленням. Але всі такі є на що звернути увагу. Брошурки «Поради на кожен день» допоможуть в деяких питаннях. Ми самі часто користуємося цими радами у своїй родині. (роздати)
Дитячий садок - це теж маленька сім'я. У ній теж бувають свята і веселощі, сварки і конфлікти. Краще 100 раз побачити, ніж 100 разів почути.
Підвести підсумки нашої зустрічі нам допоможе ось ця чаша. Уявіть, що ця чаша - душа дитини. У кожного з вас є сердечка - напишіть рису характеру, якість, яким ви хочете надати вашої дитини, яке, на вашу думку, допоможе йому в житті, і помістіть його в чашу. Будемо дуже сподіватися, що всі побажання збудуться. (кладуть сердечка) Щоб ця чаша не розбилася, дорослі, які оточують дитину повинні бути добрими і вимогливими, ласкавими і терплячими.
Спасибі, що ви прийшли сьогодні до нас. Бажаємо, щоб у ваших родинах завжди були мир, спокій, взаєморозуміння, щоб ви завжди розуміли своїх дітей, а коли вони виростуть, піклувалися про вас. Будь ласка, залиште відгук, напишіть кілька слів, вражень про сьогоднішню зустріч.

Автор: 

Стукало Ольга Олександрівна, вихователь дошкільної різновікової групи, Богданівська філія І-ІІ ст. ОЗ Васильківського НВК № 1 ім. М. М. Коцюбинського

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі