Користувацький вхід

Розвиток критичного мислення на уроках фізики

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Обсяг знань, який людина може засвоїти в період шкільної освіти, природно, обмежений як абсолютно, так і в ще більшому ступені щодо: сучасний стан науки і суспільства, динамічний соціальний прогрес, збільшення обсягу нової інформації різко скорочують частку знань, одержуваних людиною в період шкільного освіти по відношенню до інформації, необхідної йому для повноцінної діяльності в суспільстві, що змінюється. На перший план виходить завдання інтелектуального розвитку, і перш за все таких його компонентів, як інтелектуальна сприйнятливість, тобто здатність до засвоєння нової інформації, і інтелектуальна рухливість, гнучкість мислення, що є в сучасному суспільстві істотною умовою щодо безболісної адаптації людини до мінливих життєвих обставин.
Мета конкретної людини складається по суті, в тому, щоб посісти в суспільстві положення, яке дає можливість максимально розкрити свої творчі можливості і забезпечує одночасно адекватну оцінку його внеску в розвиток суспільства, належну повагу з боку суспільства до його особистості як до самостійної цінності.

Автор: 

Макаренко Володимир Миколайович

Джерело: 

1.Гін А.О. Прийоми педагогічної техніки /А.О. Гін. – Луганськ, 2005. – 84 с.
2.Арутюнов В. Х., Мішин В. М., Свінціцький В. М. Методологія соціально-економічного пізнання К.: КНЕУ, 2005. — 353 c.
3.Макаренко В.М. Як опанувати технологію критичного мислення / В.М. Макаренко, О.О. Туманцова. – Х.: Вид. група «Основа», 2008. – 96 с.
4.Наволокова Н.П. Енциклопедія педагогічних технологій і інновацій / Н.П. Наволокова. – Х.: Вид. група «Основа», 2012. – 176 с.
5.Практикум по развитию критического мышления / [Евдокимов В.И., Олейник Т.А., Горькова С.А., Микитюк М.В.]. – Х.: Торнадо, 2002. – 144 с.
6.Основи критичного мислення / [О.І. Пометун, Л.М. Пилипчатина, І.М. Сущенко, І.О. Баранова]. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2010. – 216 с.
7.Торранс Е. Творчість та фактори, щосприяютьїїзростанню. [Електронний ресурс] Режим доступу: http://ua.textreferat.com/referat-10114-2.html.
8.Туманцова О.О. Фізика. 10 клас. Рівень стандарту: розробка уроків –Х.: Ранок, 2010.— 320 с.
9.Туманцова О.О. Особливості викладання фізики в гуманітарній школі. Використання методів технології критичного мислення // Джерело педагогічної майстерності: Фізика та математика в системі природничої освіти школярів: Науково-методичний журнал. – Вип.№3 (55).- С.20-30.
10. Критичне мислення: від теорії до практики (підсумки міжрегіонального інтернет-проекту «Чарівний світ творчості»). [Електронний ресурс]: Шипуновская школа ім. А.В. Луначарського, с. Шипунова / Наук. керівник проекту Білан Т.Я. - Електрон. Текстові дані (13462 bytes). - М.: ДПНТБ РФ, 2004. - Режим доступу: http://rsi.altai.fio.ru/section_b/2005/bilan.html
11. Розвиток критичного мислення: Досвід неспортивної, але здорового і корисного орієнтування в реальності та в собі / [Електронний ресурс]: Авторський триденний семінар к. ф. н. Євгенія Волкова, провідного російського спеціаліста і експерта в області психології впливу і маніпулювання свідомістю / О.М. Волков - Електрон. Текстові дані (11398 bytes). - М.: ДПНТБ РФ, 2006. - Режим доступу: http://people.nnov.ru/volkov/training/crit_think_1.html.
12. Актуальні проблеми розвитку критичного мислення при вивченні математики. / [Електронний ресурс]. / С.А.Горькова , Харків, Україна. - Електрон. Текстові дані (17349 bytes). - М.: ДПНТБ РФ, 2006. - Режим доступу: http://users.kpi.kharkov.ua/lre/mcad2000/5.htm
13.Єлькіна В. І. Незвичайні навчальні матеріали з фізики: Книга 1 /В. І. Єлькіна. - М.: Школа-Пресс, 2001. - 80с.
14.Квінн В. Прикладна психологія. / В. Квінн - Спб.: «Пітер», 2000 - 560с.: Іл. - (Серія «Підручник нового століття»)
15.Крайг Г. Психологія розвитку. / Г. Крайг. - Спб.: «Пітер», 2000 - 922с.: Іл. - (Серія «Майстри психології»)
16. Панова О.Г. Дипломна робота з методики викладання фізики на тему: «Спецкурс для учнів 11-их класів" Забезпечення фізичних завдань ». / О.Г. Панова, 2006р.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі