Користувацький вхід

В гості до лісрвих мешканців

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тема: «У гості до лісових мешканців»
Мета: поглиблювати знання дітей про диких тварин, особливості та поведінку; продовжувати вчити малят розрізняти кольори(червоний, жовтий, зелений), співвідносити предмети за кольором та величиною; вправляти дітей у розрізненні і називанні геометричних фігур(круг, квадрат, трикутник);формувати знання дітей про об’ єкти довкілля, якість та властивості предметів; розвивати логічне мислення, дрібну моторику рук під час намотування шнурків; виховувати інтерес до зображувальної діяльності та розвивати елементарні навички малювання пальчиком на піску, дотиковий, зоровий та руховий аналізатори; виховувати любов до тварин та турботливе ставлення до природи.
Словникова робота: пісок, вологий, серветка, намотування.
Попередня робота: читання віршів, загадок про тварин, намотування шнурків.
Матеріали: іграшки – тваринки(їжачок, білочка, зайчик,лисичка, картонні їжачки на кожну дитину, прищіпки, кольорові листочки, смужки з листочками, тарілочки з піском, вологі серветки, коричневі шнурки, геометричні фігури, «чарівний мішечок».
Хід заняття
Вихователь. Діти, я сьогодні отримала запрошення від лісових мешканців у гості. Ахто ці лісові мешканці?(діти називають лісових тваринок) Які це тваринки? (дикі). Малята, а ви б хотіли поїхати до лісових мешканців? А на чому ми пожемо поїхати у подорож?(діти називають транспорт, на якому можна подорожувати). Я пропоную поїхати на потязі.
(Діти сідають у імітований потяг – стільчики, звучить сигнал потягу аудіозапис)
Ми у поїзд посідали,
І в дорогу вирушали.
Їде поїзд чух – чух – чух!
Дивовижне все навкруг!
Ту – ту – ту!!!
Вихователь. Ну ось ми і в лісі. Перша зупинка «Голочка». Дітки, як ви думаєте, хто нас буде тут зустрічати? Відгадайте загадку , а тоді дізнаєтесь.
Котиться клубок, зовсім без ниток.
Замість ниточок – багато голочок.
Діти впізнають їжачка.Вихователь показує іграшку їжачка, малята розглядають та вітаються з ним.
Вихователь:
- Їжачок, а чому ти сумний? І де твої голочки?
Їжачок:
-Я йшов вас зустрічати і загубив усі свої голочки і мої маленькі дітки теж їх розгубили!
Вихователь: Малята. Давайте допоможемо їжачкові і його діткам знайти голочки на спинки!(Пропонує малятам надіти прищіпки – голочки на спинки їжачкам. Діти виконують завдання).Молодці, малята! А тепер погладьте їжачка по спинці, який він став?(Колючий)
Вихователь. Добре , але нам час рухатись далі. Діти прощаються з їжачками і сідають у «поїзд».Їдуть і промовляють:
Чух – чух – чух! Ту – ту – ту!
Наступна зупинка «Горішок».Малята. як ви думаєте, хто нас тут чекає? Відгадайте загадку:
Сама мала, шубка руда.
З гілки на гілку стрибає,
Шишки, горішки збирає(білочка)
Діти:
- Це білочка.
- А що білочка любить їсти?(Шишки і горішки). Наша білочка - пустунка дуже полюбляє гратися з горішками. Вона стрибала по гілочках і розгубила усі свої горішки. Тепер їй зовсім невесело. Малята , а на що схожий горішок?(на кульку, на кружечок). А давйте ми з вами зробимо горішки для білочки за допомогою шнурочків. (Діти сідають за столи, у кожного на картоні прикріплений шнурочок, під спокійну музику намотують шнурочки).
- Обведіть горішок, як рухається пальчик?(По колу). Чому?(бо горішок кругленький).
Білочка:
-Дякую вам, малята, за допомогу! Скільки горішків тепер у мене. Я зможу тепер гратися з ними.
Вихователь:
- А нам час рухатись далі.Сідайте малята у « поїзд» і поїдемо. Подорож триває. Діти рухаються по кімнаті. Наступна зупинка «Листочок».
Вихователь:
-Малята, як ви думаєте, хто нас тут зустрічає? Відгадайте загадку.
Він вухастий, наш дружок
В нього сірий кожушок.
Куций хвостик, довгі вуха,
Швидкий побігайчик
Хто це такий?...(Зайчик)
Вихователь:
- Так, це зайчик. Подивіться, який він гарненький, а які в нього вушка довгі, а хвостик – куций. Зайчик любе гратися з листочками. Він намалював картину з листочками. Але подув вітерець-пустунець і один листочок загубився з картини. Дітки, допоможіть зайчику відновити картину. Дидактична гра «Знайди листочок»(діти сідають за столи і викладають на паперових смужках листочки, яких не вистачає.)
- Подивіться, малята, які гарні картини ми з вами створили і допомогли зайчику. Зайчик нам дуже вдячний, але нам час вирушати далі. Наступна зупинка «Хитринка».
Вихователь:
- Дітки, хто в лісі хитренький, хто нас тут може зустрічати? (лисичка).
Так, це лисичка. Малята, наша лисичка соромиться з нами гратися, бо вона не ходить до дитячого садочку і не знає, як називається геометричні фігури. Вона їх склала в мішечок, а тепер не може розібратися, де, яка фігура і як вона називається. Давайте їй допоможемо! Діти по черзі дістають з мішечка геометричні фігурки і називають їх, а потім викладають окремо трикутники, квадрати, кружечки.
Лисичка:
- Ой, як мені сподобалось це робити, тепер і я знаю, як називаються ці фігури.
Вихователь:
- А давайте покажемо лисичці, які будинки ми вміємо будувати. Як ми будемо це робити? (квадрат – це стіна, трикутник – це дах) а чим може бути кружечок? (віконечком)
Самостійна робота дітей – викладання будиночків.
Вихователь:
- Ось і скінчилась наша подорож. Пора нам прощатися з лісовими мешканцями. Малята, давайте на згадку про себе залишимо звірятам свої посмішки. А намалюємо ми їх на вологому пісочку пальчиком. (діти підходять до столів, на яких лежать тарілочки з вологим піском, закочують рукава і малюють пальчиком посмішку під спокійну музику.)
Вихователь: гарні вийшли посмішки на піску, подаруємо їх звірятам. Ну а зараз, сідаймо у «потяг» і поїхали до дитячого садочку. До побачення, звірята!

Автор: 

Парахонько Ірина Миколаївна
ДНЗ №24 «Гвоздичка»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі