Користувацький вхід

Контрольно – підсумкове заняття для дітей ранньої групи за І півріччя Тема: У гості до зайчика.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Контрольно – підсумкове заняття для дітей ранньої групи за І півріччя
Тема: У гості до зайчика.
Мета: уточнювати і закріпити знання дітей про тварин ,що живуть у лісі.(білка,заєць,лисиця,ведмідь),Називати частини тіла,звуконаслідувати ,імітувати рухи. Продовжувати вчити промовляти за дорослим віршики, потішки з емоційною виразністю , розвивати чіткість мови розповідання потішок за допомогою кубуванняю.
Закріпити знання кольорів (червоний, жовтий зелений, синій). Уміння розрізняти просторове відношення (вгорі- внизу). Вміння розрізняти кількість предметів (один-багато) розвивати тактильні відчуття. Розвивати мислення тактильні відчуття. Виховувати бажання піклуватися про тварин.
Обладнання: декорація лісу, іграшки(ведмедик, лисичка, зайчик, білочка) грибочки, м’ячики, мисочки, геометричні фігури, полотно з отворами для вкладок.
Хід.
Дітки , Подивыться, мої любі серед поля ліс стоїть
Ми гуляти в ліс підем і звіряток там знайдем.
Підходять до горбочка ,знаходять зайчика. _хто це? Які в нього вуха. Який в нього хвостик. Як стрибае зайчик. Назвіть його лагідно.(зайчинятко)
Ой маленьке зайчинятко ,де твоя домівка –хатка.
В Мене хатка за горбочком,під ялинкою ,дубочком.
Малята ,зайчик просе допомогти йому зібрати м'ячики.Вони перемішались (великі . малі)
-Допоможемо зайчику.(так)
Зберемо великі м'ячики у велику миску , а малі у маленьку миску.Зайчик дякує нам за допомогу.Ми залишаемо зайчика на місці йдемо далі.Підходимо до дерева і знаходимо ведмедика.
-Хто це? Що це в нього? Ну ,а це мишко-ведмедик. Він і плаче і реве. Він звихнув учора ніжку і тепер кривенький трішки ! Та нічого заживе!
-Як ведмідь кричить.Давайте пожаліемо ведмедика,погладимо його по голівці.Тепер ведмедику не так болить.Покажемо ,як він ходить (діти імітують) Малята ,у ведмедика порвалась ковдра ,треба допомогти и залатати .(діти накладають геометричні фігури коло,квадрат,прямокутник)Тепер ведмедику буде тепло спати взимку.
Далі діти йдуть до ялинки.Що це? (ялинка) Якого кольору ялинка.
На дотик яка ялинка.(колюча)
А хто це сидить на ялинці.(бІлочка)
А цех то.(горобчик)Де сидить горобчик.(вгорі )А де сидить білочка.(внизу)Дітки наша білочка дуже полюбляє грибочки.Ми їй допоможемо викладемо за кольором грибочки.Молодці малята ви допомогли білочці .вона вам дякуе за це.Далі йдем і знаходимо лисичку. Лисонька руденька ти така гарненька,довгий носик ,пухнастий хвостик .Ось яка!
Хто це.Що це.(Діти називають частини тіла) У лисички лапки ,а у діток.(ніжки)
Малята ,а давайте ми нашим звірятам розкажемо потішки за допомогою куба./кубування/
Кую-кую чобіток….
Печу-печу хлібчик….
Дітки подивіться скільки звірят.(багато) А горобчик.(один) Діти йшли –йшли та й у ліс прийшли.там побачили …Показую іграшку ,діти називають хто це.Останнім показую зайчика.Граємось в гру. «Сірі зайчики сидять»..Весело тобі й мені та вже час додому йти ,зайчика ,ведмедика ,білоч кулиску залишаемо у лісі.

Автор: 

Завгородня Т. В.
вихователь ЗДО №24 "Гвоздичка" м. Первомайськ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі