Користувацький вхід

Останні публікації

Використання кейс-технології при вивченні філологічних дисциплін як один із засобів розвитку критичного мислення учнів

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тема досвіду: «Використання кейс-технології при вивченні філологічних дисциплін як один із засобів розвитку критичного мислення учнів»
Стисла анотація досвіду:
В умовах впровадження профільного навчання, зокрема в класах з математичним, біологічним, економічним профілем, спостерігається зниження інтересу до вивчення філологічних дисциплін. Тому застосування кейс-методу дає значно більший ефект, ніж традиційні методи навчання. Його використання передбачає інтелектуальний, моральний, мотиваційно-вольовий розвиток учнів, формування здатності до аналізу філологічних проблем різного рівня складності.
Досвід описано з урахуванням новітніх підходів – оновлення змісту й удосконалення форм і технологій навчання. Урок розглядається не тільки як форма організації засвоєння знань і формування умінь, а й удосконалення розумових здібностей, самостійного творчого пошуку, форма взаємодії суб’єктів навчального процесу: учень –учень, учень – мала група, учень – учитель, учитель – клас, у яких усі учасники процесу є рівноправними партнерами, учитель постає в ролі фасилітатора.
За інноваційним потенціалом досвід носить комбінаторний характер, бо передбачає конструктивні поєднання, інтеграцію сучасних педтехнологій та методик, спрямованих на розвиток творчої особистості, націленої на успіх.

Автор: 

Дяченко Тетяна Анатоліївна
вчитель російської мови та зарубіжної літератури
Кияниця Світлана Федорівна
вчитель української мови та літератури
Запорізького ліцею №34

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі