Користувацький вхід

Створення успішного уроку засобами інноваційних технологій

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Сьогодення ставить перед освітою нові завдання. У формулі НУШ зазначено: «Застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі має стати інструментом забезпечення успіху Нової української школи.»
Інформаційно-цифрова компетентність належить до ключових і передбачає впевнене, а водночас критичне застосування інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) для створення, пошуку, обробки, обміну інформацією на роботі, в публічному просторі та приватному спілкуванні.
Про сучасних школярів кажуть, що вони з'явилися на світ «із мишкою в руці». Діти, народжені в ХХІ столітті, змалку оточені комп'ютерами, ноутбуками, планшетами, смартфонами та ігровими приставками. Наші учні не ставлять зайвих запитань — вони «гуглять». Вони не запитують дорогу у перехожих — вони шукають потрібне місце за допомогою навігатора. Для Z-покоління підлітків візуалізація та медіаоснова уроку є обов'язковими вимогами, а не лише актуально-модними цікавинками. Не варто сперечатись із потребами часу, необхідно застосувати сучасні пристрої на користь навчання.

Автор: 

Зиміна Любов Олександрівна
учитель інформатики
Комунальна установа Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №10 ім. Героя Радянського Союзу О.Бутка, м.Суми, Сумської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі