Користувацький вхід

Конспект заняття з художньо-продуктивної діяльності І молодша група Тема заняття: Веселий сніговик

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Конспект заняття з художньо-продуктивної діяльності
І молодша група
Тема заняття: Веселий сніговик
Програмоий зміст: Формувати знання дітей про зимові розваги. Вчити передавати образ ( об’ємність) сніговика через використання «пухких фарб» та нетрадиційною формою виконання роботи ( видавлювання фарби через корнетик за контуром готового малюнка предмета та заповнення його середини). Закріпити знання білого та червоного кольорів. Розвивати координацію рухів кистів рук, зорове сприйняття. Виховувати відчуття радості та задоволення від отриманої роботи.
Матеріал:1/2 аркуша тонованого паперу блакитного кольору з намальованим на ньому контуром сніговиком, корнетики з підготовленою заздалегідь «пухкою фарбою» , серветки, іграшковий сніговик.
Попередня робота: Бесіда про зимові розваги дітей, спостереження за іграми та розвагами дітей старшого дошкільного віку.
Хід заняття:
- Діти, яка пора року у нас триває за вікном? Чому на вулиці холодно, морозно і іде сніг?
- А чи граєтеся ви на прогулянці в дитсадочку та вдома?
В які ігри ви граєтеся, коли на вулиці багато снігу?
- Так. Ви всі полюбляєте кидатися сніжками, кататися на санчатах. І ось коли навіть на вулиці випадає перший сніг, то ви всі починаєте ліпити з нього одного зимового гостя, помічника Дідуся Мороза. А хто це, спробуйте дізнатися відгадавши загадку.
Він – не лялька й не людина, на снігу стояти звик .
В нього ніс – смачна морквина, хто це? Звісно, … (сніговик).
Подивіться, малята, який сніговичок завітав до нас у гості. Він почув, що ви можете гарно малювати. Скоро закінчиться зима, сніг розстане і сніговичок не зможе до вас прийти. А йому так хочеться залишити собі про вас згадку на пам'ять . Давайте ми виконаємо його прохання і намалюємо сніговичка.
(Розгляд іграшкового сніговика)
- Які частини тіла має сніговик? Назвіть їх.
- Якої форми голова та тулуб у сніговита?
- Що розташовано на голові? На тулубі?
- Якого кольору сніговик ? Чому?
У кожного перед собою на аркуші паперу намальований контуром сніговик. Вам потрібно видавлюючи із корнетика фарбу вести накладаючи її за контуром, а потім заповнити нею усю площину у середині малюнка.
- Якою фарбою ми будемо малювати тулуб та голову сніговика?
- Якою фарбою ми зафарбуємо відерце та ніс?
Пальчикова гімнастика «Розминка»
1. Пальцями однієї руки почергово розминати ділянки між пальцями другої.
2. Те саме зробити другою рукою.
Діти беруть до рук корнетик із фарбою, підносять до малюнка і починають тихенько надавлюючи на нього малювати за контуром предмета, а потім щільно заповнюючи середину без проміжків. Діти спочатку працюють з білою, а потім з червоною фарбою.
По закінченні роботи, вихователь викладає малюнки на деко та запікає у духовій шафі 2-3 хвилини при t 180 градусів або у мікрохвильовці-1хвилину.

Автор: 

Черненко Валентина Іванівна
вихователь Красноградського НВК№2

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі