Користувацький вхід

конспект контрольно-підсумкового заняття з логіки для дітей старшої групи

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

КОНСПЕКТ

КОНТРОЛЬНО – ПІДСУМКОВОГО

ЗАНЯТТТЯ З ЛОГІКИ

Підготувала:
Ольга ЛІХАЧОВА
Тема: ігри із Сніговиком
Мета:
• Закріпити вміння в класифікації геометричних об’ємних та площинних фігур;
• Продовжувати вправляти у порядковій та кількісній лічбі, в прямому та зворотному порядку; знаходження чисел-сусідів; викладанні числового ряду;
• Формувати вміння розв’язувати задачі на додавання та віднімання за допомогою малюнків;
• Продовжувати вчити орієнтуватися на площині аркушу паперу: визначати проміжні напрямки верхній правий кут, нижній лівий кут;
• Виховувати наполегливість у виконанні завдань математичного змісту.
Хід заняття
1.Організаційний момент.
Вихователь:
Діти, до нас сьогодні завітав незвичайний гість. Відгадайте хто він?
Він – не лялька й не людина,
На снігу стояти звик
В нього ніс – смачна морквина,
Хто це? Звісно, … (сніговик).
Вихователь: Розгляньмо Сніговика. Якого він кольору? З яких геометричних фігур складається Сніговик? Сніговичок приніс із собою торбинку. Як ви вважаєте, що в ній? (Припущення дітей).
2. Ігрова ситуація
Спробуйте опустити руку в торбинку і на дотик визначити, що в торбинці. (Об’ємні геометричні фігури). Викладемо їх на стіл. Порахуйте скільки фігур було в торбинці? Назвіть їх. Який по порядку зелений куб? Яка по порядку куля? Який по порядку конус? Порахуйте фігури в прямому та зворотному порядку.
3.Д/г «Числа-сусіди»
Сніговичок живе у своєму будинку на лісовій галявинці. Ліворуч і праворуч від нього теж живуть сусіди. Вкажіть номер будинку ліворуч, тепер праворуч. Діти викладають числа-сусіди. (Середня група в межах п’яти, старша – в межах семи).
Біля будиночка Сніговика стояв парканчик, але він зламався.
4.Д/г «Відремонтуй парканчик»
Для того, щоб правильно відремонтувати парканчик, необхідно вставити пропущені штахети. Діти вставляють пропущені числа в числовому ряду. (Середня група в межах п’яти, старша – в межах семи).
5. Розв’язання прикладів.
Сніговичок запросив своїх друзів у гості. Він вирішив придбати для них солодощі. Порахуйте скільки солодощів придбав Сніговичок. На дошці перед дітьми картки із зображенням солодощів (3 цукерки + 2 морозива; 2 тістечка + 2 льодяника; 4 шоколадки + 2 торта). Діти рахують кількість солодощів і показують відповідну цифру.
6. Порівняння множин
Сніговичок вирішив подарувати своїм друзям подарунки. На верхню смужку викладіть сніговичків, на нижню – подарунки. Чого більше сніговиків чи подарунків? На скільки?( Старша група навпроти кожної смужки викладають відповідну цифру). Як зробити так, щоб було порівну?
7. Орієнтування на площині.
Друзі хочуть подарувати Сніговичку листівку. Пропоную вам допомогти. По середині аркуша покладіть Сніговичка, в лівому верхньому куточку сонечко, в правому верхньому куточку – хмаринку; в лівому нижньому куточку викладіть велику ялинку, в правому нижньому куточку куточку; ліворуч від Сніговичка будиночок, праворуч – деревце.
Підсумок: Що приніс в торбинці Сніговичок? Пригадайте, що ми допомагали робити Сніговичку? Яке завдання вам сподобалося найбільше?

Автор: 

Вихователь ДНЗ №13 "Гвоздичка" Ліхачова О.В.

Джерело: 

посібники

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі