Користувацький вхід

Конспект заняття для дітей молодшої групи Тема: «Як сонечко подорожує по небі»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Конспект заняття для дітей молодшої групи
Тема: «Як сонечко подорожує по небі»
ПРОГРАМОВИЙ ЗМІСТ: .
Розширювати знання дітей про сонце, положення сонця в різні періоди дня : Зранку і ввечері -хонце низько над землею, вдень високо в небі, вночі сонця не видно. Від сонця йдуть тепло і світло. Розвивати спостережливість. Виховувати любов до природи рідного міста та краю, у
МАТЕРІАЛ:
Повітряна кулька жовтого кольору, аплікація із зображенням дитсадка на фоні гір, ігрового майданчика, дітей, площинне зображення сонця, хмар, люстерко.
ХІД ЗАНЯТТЯ.
• Чому в нашій групі сьогодні так світло і ясно?
• Чи гріє сонечко?
• Якого кольору сонце?
• На що схоже сонце?
• Скільки сонечок в небі?
Вихователь показує повітряну кульку жовтого кольору.Що це таке?
• Якого кольору, форми?
• Як ви думаєте, чи схоже сонце на таку кульку?
Вихователь: сонце схоже на повітряну кульку, тому що воно жовтого кольору та кругле, як кулька. Сонце дуже-дуже велике. Доторкніться до кульки. Чи гаряча вона? Ні вона не гаряча, а сонечко дуже гаряче. Воно посилає до нас свої промінці і вони зігрівають всю землю.
Я хочу вам розповісти про те, як сонечко подорожує по небі. (Вихователь демонструє ілюстрацію із зображенням дитячого садка на фоні карпатської природи).
Вночі сонечко добре виспалось.
Прокинулось воно зранку.
Спало сонечко у річці
Ранком вмилось у водичці,
Хмарочками утиралось
Травам, квітам усміхалось.

- І що ж вона побачила? Побачив сонечко гарне місто, але не знає як воно називається. Давайте ми йому підкажемо, тому що це наше місто, в якому ми з вами живемо. Як називається наше місто? А ось в місті стоїть гарний будиночокЗахотіло сонечко дізнатися, хто живе в цьому будиночку. Заглянуло сонечко у віконце, але там нікого не побачило.(Вихователь показує як сонце поступово піднімається вгору). Піднялося воно вище, виглянуло із-за будинку і бачить, що почали сюди йти маленькі діти разом зі своїми мамами і татами. І тоді сонечко здогадалось, що це за будинок. А ви малята, знаєте, куди йдуть зранку діти? Це в нас теж дитячий садок. Діти побачили сонечко, привітались з ним: „Доброго ранку, сонечко!”
Всі малюки зайшли в садок, тому що їх там чекали вихователі, іграшки. Згадайте, що ми з вами робимо вранці в саду. Захотіло сонечко теж подивитися, що роблять діти, піднялося воно вище, заглянуло в віконце. І в групі у дітей стало світліше і тепліше. Воно дивилося уважно у вікно. А тим часом у діток закінчилися заняття, вони одяглися і пішли грати на майданчик. (Вихователь викладає на ілюстрації зображення дітей, що грають). Підняли діти свої голівки вгору і побачили як до них посміхається сонечко.Діти теж посміхнулися до сонечка і привіталися: „Доброго дня, сонечко!”
Сонечко дивилося як діти дружно гралися на майданчику. Воно зігрівало всіх своїми промінцями. Але ось з’явилася у небі темна хмара, закрила вона наше сонце. ( Вихователь закриває зображення сонця зображенням хмаринки). Треба нам діти звільнити наше сонце, прогнати темну хмару. Давайте прочитаємо вірш „Здрастуй сонечко”. Ні хмара не хоче втікати. Я придумала, ми всі разой покличемо сонечко, заспіваємо пісеньку „Вийди, вийди, сонечко”. Хмарка зникла.(3абрати хмаринку).
Сонечко зраділо, що ви йому допомогли, піднялося воно високо-високо. Подивилося вниз, а діток вже не видно. Куди ж вони поділися, як ви думаєте, малята? Діти погуляли та й знову зайшли до садочка, бо вже був час обідати. Що роблять діти після того як пообідають? Діти лягають спати, щоб відпочити і бути міцними.
Довго гуляло сонечко по небі, світило, гріло все довкола своїми промінцями, а діток все не було і не було. Сонечко перейшло на інший бік. (Вихователь викладає зображення сонця з іншого боку від будинку). Знову сонечко, подивилося вниз і побачило, що на майданчику граються діти. Вони привіталися із сонечком: „Добрий вечір, сонечко!”
Вже за дітками почали приходити мами, вони йшли додому і розповідали про те, чим займалися в садочку.
Стомилося сонце за цілий день, стало повільно опускатися все нижче і нижче. Воно захотіло відпочити. Опустилося низько і сховалося за горою (вихователь демонструє, як сонце опускається). Настала ніч.
• Що з’являється на небі вночі?
• Що ми робимо вночі?
Разом із сонцем вночі сплять діти і дорослі, тварини і птахи. А вранці все знову прокидається разом із сонечком.
Давайте подивимось у вікно. 4
• Чи є зараз сонечко надворі? Що нам дає сонце?
• Який день сьогодні у нашому місті?
• Якщо на небі світить сонце, то який це день?
• Якщо нема сонця, то який?
• Де сонечко буває зранку, вдень, під вечір?
• Коли воно більше припікає вранці чи вдень?
Вихователь пускає сонячного зайчика. Ой, хто це до нас завітав? Це сонячний зайчик – синок сонечка, він хоче погратися з вами .Хто зможе впіймати сонячного зайчика? Заняття переходить у гру.

Автор: 

Аксьонова Л. М.
вихователь ЗДО № 5 " Золота рибка "
м. Первомайськ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі