Користувацький вхід

Заняття із сенсорного розвитку в першій молодшій групі.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Заняття із сенсорного розвитку в першій молодшій групі.
На тему: « Вийди, вийди, сонечко»
Підготувала: Медведева О.Б.
Мета: учити дітей порівнювати предмети з сенсорними еталонами; складати картинку сонечка з двох- трьох частин; формувати уявлення про форму, величину, колір; розвивати пізнавальний інтерес, тактильні відчуття, дрібну моторику рук; створювати позитивний емоційний настрій; виховувати доброзичливе ставлення одне до одного; активізувати мовлене вий апарат; розширювати словниковий запас назвами кольорів, форм.
Обладнання: іграшкове сонечко, сонечко з картону – велике і маленьке, промінчики; зображення сонечка, розрізані на дві-три частини.

Хід заняття.
1 Організаційний момент.
-Малята, щось ми трохи засумували сьогодні. Я запрошую вас у подорож до лісової галявини і пропоную покликати з собою весняне, ласкаве, тепле, усміхнене сонечко. Покличемо його разом?
Сонечко, сонечко, усміхнись!
До малечі нашої ти спустись!
До нас у гості завітай,
І любих діток звеселяй!
-А ось і наш гість – сонечко! Подивіться, яке воно гарне, як весело нам посміхається. А скажіть, якого кольору сонечко? (Жовтого). А якої форми? (Круглої). Сонечко дуже хоче з нами погратися. Сідайте, будь-ласка зручно, заплющіть очі та покладіть ручки на колінця долоньками вгору.
2.Розвивальна гра «Ласкаве сонечко»
-Щось сонечко трохи засмутилося. Та в нього ж промінчики всі загубилися!
-Візміть і ви свої сонечка-допоможемо їм знайти свої промінці. У мене сонце велике. А у вас? (Маленьке). Я повинна взяти промінці великі чи маленькі? (Великі). А ви будете брати які промінчики? (Маленькі).
Д/Г «Знайди промінчики до сонечка»
Мета: учити дітей викладати смужки різної довжини –« промінчики» до одного об’єкта – круга; закріплювати знання основного кольору – жовтого.
3.Фізкультхвилинка.
Крильця пташки розправляють,
Їх до сонця підіймають.
Потім можна політати,
І комашок поганяти.
На галявину злитілись,
Там зернят вони наїлись.
Потім знову полетіли,
У гніздечка хутко сіли.
4.-Діти, сонечку сподобалося з вами гратися, воно намалювало вам на згадку свої портрети, але так поспішало, що випадково їх розгубило і дуже засмутилося. Допоможемо сонечку зібрати свої портрети?
Д/Г «Склади портрет сонечка»
Мета: вчити дітей складати картинку сонечка з двох-трьох частин.
5.Підсумок
-Малята, сонечко вам дуже вдячне за сьогоднішню подорож до лісової галявини, але йому вже час повертатися на небо, а нам до групи. Попрощаємося із сонечком і подякуємо йому за його турботу.

Автор: 

Вихователь ДНЗ №13 "Гвоздичка" Медведева О.Б.

Джерело: 

посібники

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі