Користувацький вхід

Заняття з художньо-продуктивної діяльності " Акваріум з рибками" ІІ молодша група

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Заняття з художньо-продуктивної діяльності
ІІ молодша група
Тема: Акваріум з рибками
Програмовий зміст: Продовжувати знайомити дітей з нетрадиційними прийомами малювання (роздування фарби, штампування, тонування паперу мильними бульбашками);вчити працювати за вказівкою. Закріпити знання про мешканців акваріума, призначення кольорів фарби. Розвивати уяву, мислення, дихання, дрібну моторику рук. Виховувати креативність, любов до природи та її мешканців.
Матеріал: аркуш паперу із заокругленими кінцями, гуашеві фарби, пензлик, трубочка для коктейлів, стаканчик із мильною водою зафарбованою у блакитний колір, штампи із корки, картонні трафарети – рибки, шматочки поролону, серветки паперові та вологі.
Попередня робота: спостереження за життям мешканців акваріума
Хід заняття
Сьогодні ми з вами, діти, спостерігала за мешканцями акваріума, їх життям. Тож давайте намалюємо акваріум.
- А чому акваріум прозорий? З чого він виготовлений?
- Якої форми бувають акваріуми?
Перед нами на столі лежить аркуш паперу із заокругленими кінцями.
- Як ви вважаєте, якої форми буде наш акваріум? (круглої)
- В якому середовищі живуть мешканці акваріума – рибки?
Тому нам з вами потрібно буде зробити водичку, тобто зафарбувати аркуш паперу у блакитний колір. Для цього нам знадобиться трубочка для коктейлів. Беремо стаканчик із зафарбованою водичкою.
- Який колір води ми будемо використовувати?
Занурюємо трубочку у блакитну воду, злегка розмішуючи фарбу на дні стакана і починаємо потихеньку видувати повітря із себе на зовні через трубочку. У нас утворюється кольорова блакитна піна. Потрібно дути бульбашки доти, поки зверху нашого стаканчика не утвориться шапочка з кольорової піни. Тепер беремо аркуш паперу – наш акваріум, опускаємо його на піну і злегка проводимо його рухом до себе та перевертаємо папір вгору. І так повторюємо чергування видування бульбашок з зафарбовуванням паперу по всій площині.
- Ось ми і наповнили наш акваріум водичкою. А хто мені скаже, чим вкрите дно акваріума?
- Що на ньому там розташовано?
- Як ви вважаєте, діти, чим із запропонованих вам предметів, які лежать у вас на столі, ми використаємо для швидкого малювання камінців?
- Який колір фарби можна використати для малювання камінців?
Так, ми з вами будемо малювати камінці за допомогою штампів з корку, опускаючи їх у фарбу та ритмічно наносячи відбитки внизу, на дні акваріума.
- А що росте на дні між камінням у акваріумі?
- Якого кольору водорості?
Для того, щоб зробити незвичайно гарні водорості ми знову скористаємося трубочкою для коктейлів. Спочатку нам потрібно взяти пензлика до руки, набрати на нього багато зеленої фарби і поставити великі краплі серед камінців. Тепер беремо чистий край трубочки до рота, а інший підносимо до краплини фарби під невеличким кутом від себе та видуваємо через неї повітря, при цьому крапля починає рухатися, а ви так само трубочкою рухайтеся за нею, роздуваючи фарбу. Так ми робимо із кожною зеленою краплею.
- Подивіться, ми з вами заповнили акваріум водичкою, розклали на його дні камінці та посадили гарні зелені водорості. Кого з мешканців акваріума треба випустити у водичку?
- Назву яких акваріумних рибок ви запам`ятали?
Щоб швидко заповнити акваріум рибками нам знадобляться картонні трафарети. Знайдіть їх, виберіть собі рибку до вподоби, покладіть трафарет на аркуш паперу та візьміть до рук шматок поролону. Виберіть собі колір фарби, яким буде тіло рибки, вмочить у неї поролон та рухом руки вгору-вниз зафарбуйте тіло рибки. Намалюйте у водичці акваріума декілька рибок, але так, щоб їм залишалося місце вільно поплавати у ньому.
- Подивіться, діти, які гарні акваріуми ви собі зробили. А ну нагадайте мені, хто є мешканцями акваріуму?
- Навіщо рибкам водорості?
- Хто піклується про мешканців акваріуму?
- Кого з інших мешканців акваріума можна туди пустити жити? Домалюйте їх із батьками вдома, домовилися?

Автор: 

Черненко Валентина Іванівна
вихователь Красноградського НВК№2

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі