Користувацький вхід

Системні зв’язки фразеологізмів та семантичні можливості колоронімів: black, white, red

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Системні зв’язки фразеологізмів та семантичні можливості
колоронімів: black, white, red.
Фразеологія як наука виникла лише на початку ХХ століття. Цікавими у напрямі наукових досліджень залишаються питання про статус фразеології, хто є основоположником даної дисципліни та велика кількість проблем з теорії даної науки. До нерозв’язаних питань належать невизначеність терміну фразеологічної одиниці та предмету фразеології. Нез’ясованою залишається теорія еквівалентності, проблема слівності компонентів та інші. Науковий пошук у цих напрямках ще й досі продовжується.
Фразеологія нерозривно пов’язана з психологією. Адже виникнення фразеологізмів зумовлено особливістю людської психіки. В даних тезах доповіді розглядаємо фразеологізми саме під таким кутом зору. Крім того, інтерес становлять назви кольорів у складі цих мовних одиниць. А колір, як відомо, має специфічне відображення у людській психіці. В сучасному суспільстві прослідковується тенденція все більшої зацікавленості саме психологічними процесами у мозку людини (про це свідчить розвиток парапсихології, екстрасенсорики та ін.). Тому науковий пошук в сфері психолінгвістики був, є і залишається досить актуальним.
Визначення системних зв’язків між ФО (фразеологічними одиницями – О.В.), до складу яких входять колороніми, дає змогу виявити семантичні можливості даних лексем. Найяскравіше ці зв’язки виявляються у фразеологічній синонімії та антонімії.

Автор: 

Волосюк Олеся Миколаївна
викладач іноземної (англійської) мови
ДНЗ «Почаївське ВПУ»

БУДЬ ЛАСКА,оформляйте сертифікат на Волосюк Олеся Миколаївна, оскільки я не можу чомусь зайти на свій аккаунт, а Ваша Методсистема постійно перекидає на Волосюк Марія.
ДЯКУЮ ЗА РОЗУМІННЯ.

Доброго часу.
1) Не має значення з якого аккаунту була здійснена публікація - Прізвище буде вказано, яке міститься у полі "Автор".
2) Якщо Ви не можете увійти у свій аккаунт - спробуйте його відновити, натиснувши "Запитати новий пароль".
3) Для отримання сертифікату Ви повинні поставити галку навпроти пункту "Погоджуюсь з правилами. Підтверджую своє авторство на матеріал".
Для внесення редагувань існує вкладка "Змінити".
Замовлення сертифіката (докладна інструкція): http://metodportal.com/node/2277

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі