Користувацький вхід

ПРОГРАМА СПЕЦКУРСУ «ФУНКЦІЯ У ШКІЛЬНОМУ КУРСІ МАТЕМАТИКИ» (для учнів 9-11 класів)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Одним із завдань ЗНО з математики є оцінювання знань та вмінь учасників «будувати математичні моделі реальних об’єктів, процесів і явищ та оцінювати ці процеси засобами математики; будувати й аналізувати графіки функціональних залежностей, досліджувати їхні властивості; аналізувати інформацію, що подана в графічній формі».
Для шкільного курсу математики однією з провідних змістових ліній навчання є функціональна. Тому, на нашу думку, особливої уваги заслуговує саме функціональна спрямованість цього курсу.
Програма даного спецкурсу доповнить і розширить знання учнів з теми; допоможе їм асоціювати реальний процес із відповідною функцією, її графіком та властивостями; розвине їх графічну культуру; поєднає вивчення математики з іншими предметами; сприятиме формуванню ключових компетентностей майбутніх випускників.
Робота з графіками займає значне місце в діяльності спеціалістів технічного та природничого профілів, яких так не вистачає на ринку праці. Тому навики роботи із графічним матеріалом мають зміцнити зв'язок навчання з життям, з практикою, тобто розвинути здатність використовувати свої знання у професійній діяльності.

Автор: 

Івасюк В. Г., Кантемір А. А., Кантемір О. М. – вчителі математики Бердичівського міського ліцею № 15

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі