Користувацький вхід

ПРОГРАМА СПЕЦКУРСУ «Розв’язування прикладних задач з математики» (для учнів 7-9 класів)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Як викладати математику, щоб учні досягали високих навчальних результатів і отримували задоволення від процесу пізнання? Цим питанням задається не один учитель-практик (Д 37 Десять запитань від учителів математики ... і як PISA може допомогти відповісти на них /перекл. з англ.; Український центр оцінювання якості освіти. Київ : УЦОЯО, 2019. 82 с)
У задачах практичного змісту, які зводяться до вирішення ситуацій, що виникають у реальному житті, ми використовуємо математичні ідеї та методи, шукаємо раціональні шляхи розв’язання. Це завдання на економію бюджету родини; на розрахунки комунальних послуг, затрат під час ремонту будинку чи квартири; на визначення пропорцій під час приготування їди та ліків; на вирішення будь-яких питань, які виникають під час подорожей тощо. Розв’язування задач, що моделюють реальні життєві ситуації, сприяє активізації розумової діяльності, розвитку інтересу і допитливості, формуванню ключових компетентностей школярів.
Мета курсу – формувати в учнів свідоме сприйняття навчального матеріалу; вчити встановлювати відношення між реальними об’єктами навколишньої дійсності; будувати і досліджувати найпростіші математичні моделі реальних об'єктів, процесів і явищ; використовувати математичні методи у життєвих ситуаціях; генерувати нові ідеї, вирішувати життєві проблеми, аналізувати, прогнозувати, ухвалювати оптимальні рішення; використовувати критерії раціональності, практичності; аналізувати власну економічну ситуацію, родинний бюджет, користуючись математичними методами.
Вивчення курсу розраховано на три навчальні роки, всього – 105 годин (1 година на тиждень). Матеріал курсу орієнтований на програму з математики для 7-9 класів. Розподіл навчальних годин є умовним і може коригуватися вчителем залежно від потреб і можливостей конкретної групи учнів.

Автор: 

Укладачі: Івасюк В. Г., Кантемір А. А., Кантемір О. М. – вчителі математики Бердичівського міського ліцею № 15

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі