Користувацький вхід

Поради для батьків Сім основних помилок в статевому вихованні

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Поради для батьків
Сім основних помилок в статевому вихованні

До 3- 4 років малюки починають цікавитися тим, звідки вони взялися, так що підготуйтеся заздалегідь до відповідей, щоб вони змогли бути максимально доступними і зрозумілими для дитини чотирирічного віку. Головне ваше завдання, як батьків, прищепити повагу до статевих питань та дати стільки інформації, щоб дитина не шукала її у сторонніх, задаючи часом дуже кумедні запитання.
Помилка перша – уникнути відповіді
Цікавість дитини в питаннях статевої тематики («Звідки я взявся?», «Чому Таня не схожа на Ваню?» і т.д.) потрібно задовольняти. Уникнути відповіді, значить залишити дитину наодинці зі страхами абсолютно покинутими. Якщо не знаєте що відповісти, потрібно сказати, що ми поговоримо про це пізніше (завтра), знайти оптимально-допустиму відповідь у відповідності з віком малюка і обов’язково поговорити з ним. У пошуках відповіді може пригодитися книга або дитяча енциклопедія, яка розповість багато вашій дитині.
Помилка друга – завантажити дитину науковими цитатами
Дитині потрібно дати інформацію в такому вигляді, щоб вона отримала відповідь і зрозумілаїї. Для дитини 3-4 років не підійде медична термінологія. Розкажіть йому краще казку, де головними героями будуть ваш чоловік, ви і ваша дитина.
Помилка третя – синові відповідає мама, доньці відповідає тато
Мами дуже часто відповідають на всі питання, так як тата зазвичай зайняті, але якщо у вас син, то хай тато знайде час, щоб поговорити з сином з питання про статевому розвитку. Якщо немає можливості татові поговорити з сином, його може замінити дідусь, дядько, ваш брат – будь-яка людина чоловічої статі, з яким малюк підтримує довірчі відносини. Завдяки цій схемі, коли дитина підросте, йому буде легше говорити на інтимні теми з людиною своєї ж статі, з тією людиною, яка одного разу розповіла секрет його появи на світ.
Помилка четверта – малюк не ставить питань, значить можна промовчати
Дітки іноді соромляться задавати питання, але будьте розумнішими і наступного разу, коли ви на вулиці побачите вагітну дівчину або матусю з немовлям на прогулянці, поцікавтеся у малюка , що він знає. Розкажіть малюкові трохи більше, ніж він знає, і переведіть тему на більш для нього знайому. Таким чином, ви зможете зацікавити дитину своєю відповіддю, але не засоромити його остаточно.
Помилка п’ята – не забігати вперед
Не давайте дитині таких відповідей , які він не зможе зрозуміти, тому що діти великі фантазери, і коли вони щось не розуміють, то дофантазирують ці моменти. У яку сторону вони почнуть фантазувати, ніхто не знає, так що краще повільно і потроху давати відповіді для кожного віку окремо.
Помилка шоста – подробиці
Якщо ваша дитина запитала, що таке секс (наприклад, почувши рекламу програми «Секс з Анфісою Чеховою»), то ви не повинні пояснювати малюкові в подробицях, що таке секс, які виникають під час цього відчуття, і вибачте кращі пози. Всьому свій час – дитині давайте інформації стільки, скільки йому потрібно, налаштовуючи на позитив в статевих питаннях.
Помилка сьома – захистити дитину від теми сексуального насильства
У наш час потрібно бути для дитини великим джерелом інформації .Ми повинні навчити своїх дітей нікуди не йти з незнайомими людьми. Попереджайте дитину, що його тіло належить тільки йому і ніхто не має права щось робити з ним або дивитися на нього. Ваше завдання говорити на такі теми для того, щоб у вас з дитиною не було секретів. Ми повинні уберегти дітей від сексуального насильства, але для того, щоб це зробити, ваша дитина має бути озброєна інформацією (відповідно до її віку).

Автор: 

Кравцова С. П., практичний психолог ЗДО №24 "Гвоздичка"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі