Користувацький вхід

Останні публікації

Заняття в старшій групі «Пошуки скрині із сюрпризом»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

заняття в старшій групі «Пошуки скрині з сюрпризом»

Мета: удосконалювати знання дітей в рахунку, закріпити знання цифр в межах 10, уміння орієнтуватися на аркуші паперу; підтримувати інтерес дітей до математики; вчити дітей логічно мислити; розвивати фантазію; рухову активність дітей.
Хід заняття:
- Сьогодні ми вирушимо на пошуки скрині з сюрпризом. На нас чекає нелегкий і довгий шлях. У нас є карта (демонструє) на якій вказано шлях до острова, де знаходиться скриню з сюрпризом. Давайте розглянемо карту і розберемося, що на ній зображено. Діти висловлюють свої припущення. Крім карти у нас є лист. (Дістає лист з конверта і читає його) «Здрастуйте, хлопці! Я відважний капітан, я об'їздив багато країн і знаю, що на вашому шляху буде багато випробувань. Пропоную, вам, відправиться в подорож на моєму надійному кораблі, а допомагати, вам, буде важлива і цікава наука - математика. Щасливої дороги!"
Звучить аудіозапис пісні «Жив відважний капітан»
Вихователь і діти, взявшись за руки, під музику зображують качку на море. Вихователь дивиться в бінокль.
- Ми наближаємося до першого острову позначеному на карті, як острів живих цифр.
Висаджуємося. Дивіться, а ось і цифри. Візьміть собі одну цифру. Поки грає музика діти з цифрами бігають, але як тільки музика зупиняється, діти з цифрами повинні встати по порядку. Гра повторюється 3 рази, цифри можна поміняти.
На острові живих цифр діти отримують перший ключ від скрині.
Продовжимо подорож? Вихователь разом з дітьми, взявшись за руки, під музику зображують качку на море. Вихователь дивиться в бінокль. Бачу острів тиші та уваги. Висаджуємося. Щоб виконати наступне випробування потрібно сісти за столи. Перед вами картки. З лівого боку на картці зображені цифри. Вам потрібно заповнити праву частину, але зробити це так, щоб права частина стала копією лівої. Діти виконують завдання, вихователь задає питання.

- … ( Ім’я дитини ), ти де написав цифру 3? (В правому нижньому кутку) … ( ім’я дитини ) а ти де написала цифру 5 ( в верхньому лівому кутку) і. т. д. На острові тиші і уваги діти отримують другий ключ.
Подорож триває. Взявшись за руки зображують качку. Вихователь дивиться в бінокль. Попереду острів гномів. Починається гра.
Перший гном присів і став (присідають, потім встають,
А другий раптом побіг (біжать на місці).
Третій плавно покружляв (кружляють,
А четвертий нахилився (нахиляються).
П'ятий вправо повернувся (повертають тулуб вправо,
А шостий назад прогнувся (нахиляються назад,
Гном сьомий без зупинки стрибав високо і спритно (стрибають на місці).
Білосніжка ж сказала: «Повторюємо все спочатку»
Гра повторюється 2 рази

Продовжуємо подорож. Всі на корабель. Всі беруться за руки, зображують качку. Вихователь дивиться в бінокль. Попереду острів зайвих предметів.
Проводиться гра «Що зайве?» На острові зайвих предметів діти отримують третій ключ.
Пора плисти далі. Продовжимо подорож. Діти беруться за руки, зображують качку. Вихователь дивиться в бінокль. Бачу останній острів квітів. Перед нами квіткова галявина.
- Діти, вам потрібно серед безлічі квітів відшукати квіти з вісьмома пелюстками. Діти відшукують квіти, вихователь читає питання, написані на зворотному боці квітки.

- Скільки сонць на небі?
- Скільки очей у сови?
- Скільки пальців у рукавички?
- Скільки вогників в світлофора?
- Скільки коліс в легкової машини?
- Скільки кольорів у веселки?
- Скільки спинок в трьох свинок?
- Скільки животиків в п'яти бегемотиків?
Увага! Попереду перешкода «Бубон» Коли ви його виконаєте, то отримаєте останній ключ від скрині з сюрпризом.

Вихователь вдаряє в бубон один раз діти йдуть один за одним, два рази - парами, три рази - трійка. Діти виконують завдання, знаходять скриню, підбирають ключі. Скриня відкривається, вихователь дістає всім дітям Почесні значки Відважних мандрівників і юних математиків і нагороджує їх. Ще дістає зі скрині нові математичні ігри.

Автор: 

Трещун Н. Т.
вчитель - дефектолог ЗДО № 5 " Золота рибка "
м.Первомайськ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі