Користувацький вхід

Інформація «Розвиток граматично правильного мовлення дошкільників засобами дидактичних словесних ігор»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Для дітей властиве природне збагачування та активізація словникового запасу різними частинами мови. У них зростає інтерес до слова, його звучання й значення. З віком підвищується уважність до точного вживання слів - формуються механізми пошуку підбору слів і способів їх зв’язку. На цьому фоні, одним з головних завдань виховання є формування граматично правильної мови дошкільнят, вправляння у практичному засвоєнні граматичних норм, що є складовою частиною розвитку мовленнєвої компетенції та мовленнєвої культури дошкільнят.

Автор: 

Корольова Валентина Олександрівна, вихователь, комунальний заклад "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 138 Харківської міської ради"

Джерело: 

Використана література
1. Богуш А.М. Навчання дітей української мови в дошкільних навчальних закладах національних спільнот: програма та навчально-методичний посібник / А. М. Богуш. — Тернопіль: Мандрівець, 2016.
2. Богуш А. Мовленнєвий розвиток дітей від народження до 7 років. - К.: «Видавничий Дім «Слово», 2004 рік.
3. Крутій К.Л. Формування граматично правильного мовлення в дітей дошкільного віку. – Запоріжжя: ТОВ «ЛІПС» ЛТД, 2004 рік.
4. Рібцун, Ю. В. Корекційна робота з розвитку мовлення дітей п’ятого року життя із фонетико-фонематичним недорозвитком мовлення : програмно-методичний комплекс. – К., 2012 рік.

Інтернет ресурси:
1. https://shag.com.ua/zakladi-predmet-i-zavdannya-metodiki-navchannya-ditej-ukrayi...
2. https://instrumentvistre.ru/uk/konspekt-igry-po-grammaticheskomu-stroyu-rechi-di...

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі