Користувацький вхід

Методична розробка уроку з предмета «Основи галузевої економіки та підприємництва» на тему «Організаційно - правові форми підприємництва: індивідуальне володіння, партнерства, корпоративні підприємства. Об’єднання підприємців»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У сучасних умовах господарювання та великої конкуренції на ринку праці виникає потреба у висококваліфікованих робітниках, які б після закінчення ПТНЗ вдало працевлаштувалися згідно отриманого диплома, внаслідок чого необхідно оновлювати зміст освіти та її адаптаціювання до сучасного життя. Сучасний період розвитку суспільства, оновлення всіх сфер його соціального та духовного життя потребують якісно нового рівня підготовки спеціалістів. Якість підготовки фахівців значною мірою залежить від змісту освіти, методів і прийомів навчання, а також організації пізнавальної діяльності.
При викладанні предмета „Основи галузевої економіки та підприємництва“, беручи за основу впроваджені галузеві державні стандарти, потрібно у здобувачів освіти, окрім базових економічних знань, сформувати економічне мислення та виробити професійні компетенції та розвинути хист до підприємництва.
Запропонована розробка уроку з теми «Організаційно - правові форми підприємництва: індивідуальне володіння, партнерства, корпоративні підприємства. Об’єднання підприємців » призначена для теоретичної допомоги викладачам предметів основ галузевої економіки і підприємництва, основ ринкової економіки та здобувачам освіти професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ).
Розробка уроку розкриває суть і зміст поняття підприємство, індивідуальне володіння, партнерства, корпоративні підприємства, об’єднання підприємців. Пояснює чинники , що сприяють формуванню певної організаційної форми бізнесу, формує ділові якості у здобувачів освіти.
Використання новітніх навчальних технологій, як ключ до особистісно орієнтованої освіти та індивідуального, диференційованого підходу як необхідної умови формування професійної компетентності в умовах особистісно орієнтованого навчання надає можливості: кожному здобувачеві освіти, з урахуванням його здібностей, нахилів, інтересів, цілей та ціннісних орієнтацій, реалізувати себе в пізнавальній та навчальній діяльності: стимулює здобувача освіти для самопізнання, самовиховання та самовдосконалення. У нього з’являється можливість пізнати себе зсередини і ззовні, порівняти себе з іншими здобувачами освіти, оцінити свої вчинки та поведінку, навчитись сприймати себе та інших в цілому, а не за окремими рисами характеру.
Урок складається з актуалізації знань, що містить опитування здобувачів освіти за допомогою роботи в групах, вправи « бліц – опитування», картки-завдання; мотивація знань – починається з характеристики поняття підприємство, фірма, корпорація та акціонерне товариство; засвоєння нового матеріалу я провела рольову гру «Я - викладач», застосувала методичний прийом розповідь з елементами бесіди, котра супроводжується презентацією та відео, які допомогли підготувати здобувачі освіти групи; для закріплення нового матеріалу я обрала вправу «Гронування».
Протягом всього уроку здобувачі освіти мають можливість сприймати інформацію на слух і наочно, залучаючи зорову пам’ять (весь урок супроводжується презентацією).
Дана методична розробка може бути використана на уроках основ ринкової економіки та підприємництва при вивченні програмних тем з професії «Електрогазозварник».

Автор: 

Тімінська Тетяна Анатоліївна, викладач спеціальних дисциплін Закладу професійної (професійно-технічної)освіти "Дунайський центр професійної освіти"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі