Користувацький вхід

Методична розробка на тему "Нові навчальні технології як ключ до особистісно орієнтованої освіти з предмета «Основи галузевої економіки та підприємництва»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Методична розробка «Нові навчальні технології, як ключ до особистісно орієнтованої освіти» розкриває особливості, вимоги, методи та прийоми, результати та ефективність навчання, спрямованого на розвиток особистості здобувача освіти, дає конкретні рекомендації щодо проведення уроків з предмета " Основи галузевої економіки та підприємництва" з використанням вищезазначеної технології.
Мета методичної роботи: теоретичне обґрунтування впровадження новітніх навчальних технологій, як ключ до особистісно орієнтованої освіти» при викладанні дисципліни «Основ галузевої економіки та підприємництва» здобувачам освіти І курсів закладів П(ПТ)О.
Використання новітніх навчальних технологій є однією з домінуючих тенденцій розвитку людства. Нові навчальні технології пов’язані із загальними процесами в суспільстві, глобальними проблемами та інтеграцією знань. Нові навчальні технології забезпечують умови розвитку особистості, здійснення її права на творчий внесок, на особистісну ініціативу, на свободу саморозвитку.
Основна задача закладів професійно-технічної освіти: підготовка сучасного кваліфікованого робітника, який відповідає вимогам потреб сучасного виробництва. Програма навчання, форми та методи викладення програмного матеріалу теж адаптовані та стають якісною базою для підготовки необхідних спеціалістів.
Вивчення цієї теми дуже важливо в наш час, коли найбільше значення приділяється набуванню ключових і предметних компетентностей, що є важливими для формування духовно-емоційного світу здобувачів освіти, їхнього світогляду, моральних цінностей, громадянських якостей.
Я припускаю, що розвиток здобувачів освіти буде здійснюватися більш ефективно при впровадженні новітніх технологій навчання, як ключ до особистісно орієнтованої, якщо викладач буде розуміти значущість використання цих технологій і впровадження їх в своїй діяльності з метою розвитку та виховання здобувачів освіти, володіти цими технологіями і вміти впровадити їх в освітній процес.
Застосування новітніх технологій навчання, як ключ до особистісно орієнтованої освіти на уроках з предмета " Основи галузевової економіки та підприємництва" робить викладання більш цікавим, ефективним, рівень досягнень у навчанні здобувачів освіти - більш високим, а якість засвоєння знань - більш міцною, формує розвинуту, творчу особистість.
Завдання методичної розробки «Нові навчальні технології, як ключ до особистісно орієнтованої освіти»:
- проаналізувати стан проблеми використання новітніх технологій навчання в теорії і практиці навчання;
- визначити умови підвищення ефективності розвитку здобувачів освіти за допомогою використання новітніх технологій навчання, як ключ до особистісно орієнтованої освіти;
- розробити умови організації;
- проаналізувати вивчення проблеми підвищення ефективності навчання здобувачів освіти з використанням різних видів і форм педагогічних технологій.
Методична розробка «Нові навчальні технології, як ключ до особистісно орієнтованої освіти» складається з наступних частин:
2
- вступ визначає актуальність і необхідність застосування новітніх навчальних технологій, як ключ до особистісно орієнтованої освіти;
- перша частина визначає особливості застосування новітніх навчальних технологій, як ключ до особистісно орієнтованої освіти на уроках з предмета " Основи галузевої економіки та підприємництва" ;
- друга частина розглядає ефективність, результати та труднощі використання новітніх навчальних технологій, як ключ до особистісно орієнтованої освіти на уроках з предмета " Основи галузевої економіки та підприємництва";
- третя частина – це план-конспект
уроку з теми «Суспільне виробництво та його структура. Основні фактори виробництва.»;
уроку з теми « Організаційно - правові форми підприємництва: індивідуальне володіння, партнерства, корпоративні підприємства. Об’єднання підприємців», де практично показано застосування прийомів та методів новітніх навчальних технологій, як ключ до особистісно орієнтованої освіти;
уроку з теми « Контрольна робота як метод оцінювання знань, вмінь і навичок здобувачів освіти »
- четверта частина –
презентація уроку з теми « Організаційно - правові форми підприємництва: індивідуальне володіння, партнерства, корпоративні підприємства. Об’єднання підприємців»;
презентація уроку з теми «Суспільне виробництво та його структура. Основні фактори виробництва.»;
- в наступних розділах зазначається практичне застосування розробки і підведено підсумки теоретичної складової.
Наприкінці розробки надаються додатки та список використаної літератури.

Автор: 

Тімінська Тетяна Анатоліївна, викладачка спецдисциплін ЗП(ПТ)О "Дунайський центр професійної освіти"

Схожі публікації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі