Користувацький вхід

Розвиток духовно-творчої особистості молодшого школяра з використанням творів В.О. Сухомлинського

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

РОЗВИТОК ДУХОВНО–ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ МОЛОДШОГО ШКОЛЯРА З ВИКОРИСТАННЯМ ТВОРІВ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО
Початкова школа – це перший освітній рівень, який закладає фундамент загальноосвітньої підготовки школярів. Тому пріоритетним завданням навчання в початковій школі на сучасному етапі повинно бути не лише сформувати в учнів певну суму знань, умінь та навичок, а забезпечити подальше становлення особистості дитини, розвиток її розумових здібностей, і в першу чергу – це навчити дітей самостійно й творчо мислити.
Можливості для творчості безмежні. Шкільна творчість починається зі слова. Слід особливо підкреслити, що в житті дітей перше місце повинне належати словотворчості.
В. О. Сухомлинський писав: «Дати дитині радість поетичного натхнення, пробудити в її серці живе джерело поетичної творчості – така ж важлива справа, як навчання читанню й рішенню задач».
Творчість не приходить до дітей лише з натхненням, їй треба вчити. Але не для того, щоб виростити юних поетів, а щоб добрішим, благороднішим стало кожне дитяче серце.
Створення казок – один із найцікавіших для дітей видів творчості, найбагатше джерело дитячого мислення, благородних почуттів та прагнень.
Під впливом почуттів, пробуджуваних казковими образами, дитина вчиться мислити словами. Якщо ми хочемо, щоб наші вихованці стали розумними, допитливими, кмітливими, треба виховувати, пробуджувати, одухотворювати їхній розум красою слова, думки.
Я вважаю, що першими творчими роботами, які складає дитина в початкових класах, повинні бути саме казки про те, що бачить дитина, що її оточує, що вона переживає, що бере близько до серця.

Автор: 

Баламут Юлія Юріївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі