Користувацький вхід

Екскурсія в оптику

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Спостереження оптичних явищ, які відбуваються у природніх умовах, поглибити знання учнів з теми «Оптика», розширити та поглибити знання, розвивати спостережливість учнів, привчати їх до самостійності в роботі, встановити, як учні розуміють закономірності що вивчалися у даній темі, чи вміють використовувати здобуті знання для пояснення природних явищ. Виховувати товариськість, дружелюбність, любов до природи,інтерес до вивчення фізики.
Під час проведення екскурсії в природу спостерігаємо такі оптичні явища і об’єкти: природні джерела світла(сонце ,зорі); тінь(школи, дерев, власну),світлові доріжки на поверхні річки, заломлення світла при переході з повітря у воду; розкладання сонячного світла при проходженні крізь краплі води, штучно створені на поверхні води, залежність кута зору від розмірів предмету і його відстані від спостерігача; заломлення світла у повітрі при зміні густини повітря і зміні кольору сонця при заході.
Екскурсію проводжу після вивчення усього розділу. Спостерігаємо в основному явища природні, а не штучно створені і лише деякі з них відтворюють самі учні.

Автор: 

Данилюк М.М.,вчитель фізики ЗОШ I-III ст.с. Торське Заліщицького району Тернопільської обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі