Користувацький вхід

Збірник матеріалів засідання семінару-практикуму педагогів-організаторів "Діяльність педагога-організатора щодо забезпечення функціонування ДГО: практичний аспект"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Феномен дитячого руху протягом всієї історії свого розвитку набував різних організаційних форм, проте завжди зберігав суб’єктну роль у вихованні дитини, наближуючи її до природи, цінностей дитинства. Саме тому став об'єктом вивчення комплексу наук про людину, насамперед – педагогіки.
Педагог-організатор по роботі з дитячими об’єднаннями та організаціями здійснює зв'язок, взаємодію педагогічного колективу з дитячими та юнацькими організаціями в школі, сприяє розвитку у школярів навичок самоврядування, утвердженню в дитячих колективах принципів демократії, гуманізму, пріоритетності загальнолюдських цінностей.
Сучасний педагог-організатор основну увагу в своїй діяльності має приділяти особистості учня, допомагати і підтримувати дитину у її саморозвитку, самовихованні, поєднувати уміння учителя-предметника, соціального педагога, практичного психолога, наставника, старшого товариша, здатного увійти в референтне середовище школяра.
До цього часу проблема підготовки педагогів-організаторів дитячого руху не стала предметом спеціального педагогічного дослідження, що надає їй особливої науково-теоретичної значущості та актуальності.
Саме тому метою проведення семінару-практикуму районного методичного об’єднання педагогів-організаторів стало обговорення питання сприяння діяльності осередку дитячих громадських організацій у навчальному закладі як основи формування ціннісних орієнтирів школярів; аналіз нормативно-правового забезпечення роботи педагога-організатора щодо педагогічного супроводу діяльності ДГО та ДО; окреслення нових форм та методів роботи у діяльності дитячих та юнацьких організацій.
У роботі семінару-практикуму взяли участь методист районного методичного кабінету та педагоги-організатори шкіл району.

Зміст:
Мазурець В. І. Сприяння діяльності осередку ДГО у навчальному закладі як основи формування ціннісних орієнтирів школярів.
Літвинчук О. С. Нормативно-правове забезпечення роботи педагога-організатора щодо педагогічного супроводу діяльності ДГО та ДО.
Консевич Л. В. Діяльність педагога-організатора по координації функціонування дитячих та юнацьких організацій.
Сидорчук В. А. Створення та діяльність ДГО «Козацька община». Використання нових форм та методів роботи у її діяльності.
Додаток 1. Презентація «Учнівське самоврядування «Країна Дивокрай»
Додаток 2. Презентація дитячої організації «Козацька община школи»

Автор: 

Консевич Людмила Василівна, педагог-організатор Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»;
Літвинчук Олег Сергійович, методист Корецького районного методичного кабінету;
Мазурець Віталій Іванович, директор Невірківського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ»;
Сидорчук Вікторія Анатоліївна, педагог-організатор Невірківського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.- ДНЗ»

Джерело: 

Матеріали знаходяться тут: http://us.ua/1403865/

Схожі публікації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі