Користувацький вхід

Збірник матеріалів засідання районного методичного об'єднання педагогів-організаторів "Компетентнісний підхід в організації роботи педагога-організатора відповідно до програм виховання. Психолого-педагогічний супровід діяльності ДГО та ДО"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Базовою основою сучасної педагогічної концепції дитячого колективу є поняття колективу виховуючого.
Колективи, що продукують соціальні і виховні впливи є інституціональними. Вони створюються і функціонують як наслідок реалізації необхідності розв’язання різноманітних соціально-педагогічних завдань.
Серед виховних колективів чітко виділяються особливостями своєї соціально-педагогічної діяльності дитячі громадські об’єднання. На нинішньому етапі розвитку суспільства дитячий рух стає важливим і унікальним інститутом соціалізації підростаючого покоління, який не лише доповнює вплив сім’ї, школи та інших соціальних інститутів, але й став самодостатнім соціально-виховним феноменом, що успішно реалізує завдання формування гармонійно розвинутої особистості. Саме в дитячих спілках задовольняються потреби дітей та підлітків у спілкуванні, спільній діяльності творчо-розвиваючого характеру, в реалізації різноманітних інтересів та потреб. Їхня діяльність сприяє більш гармонійному включенню дітей і підлітків в життя суспільства, дозволяє набути позитивного досвіду соціальної взаємодії і діяльності, виробити навики колективної праці.
Участь в різноманітних дитячих громадських об’єднаннях - це ступінь до повноцінної громадської діяльності, школа виховання майбутніх активних громадян, становлення лідерів. До того ж, позитивно орієнтована соціальна діяльність дитячих форкань захищає їх членів від негативних впливів, запобігає асоціальній поведінці.
Незважаючи на перспективний соціально-педагогічний потенціал, все ж в цілому діяльність багатьох дитячих громадських об’єднань має дещо хаотичний і навіть беззмістовний характер. Це ставить на порядок денний необхідність розробки теорії і практики педагогічного супроводу роботи зазначених об’єднань.
Саме тому метою першого засідання педагогів-організаторів стало обговорення методичних рекомендацій щодо організації виховного процесу у загальноосвітніх навчальних закладах області у 2013-2014н.р., аналіз нормативно-правового забезпечення роботи педагога-організатора щодо педагогічного супроводу діяльності ДГО та ДО; окреслення основних видів планування ДГО (річний та перспективний плани роботи); з’ясування форм та методів роботи у ДГО.
У засіданні районного методичного об’єднання педагогів-організаторів взяли участь методист районного методичного кабінету та педагоги-організатори шкіл району.

Зміст:
Літвинчук О. С. Методичні рекомендації щодо організації виховного процесу у загальноосвітніх навчальних закладах області у 2013-2014 навчальному році.
Консевич Л. В. Нормативно-правове забезпечення роботи педагога-організатора щодо педагогічного супроводу діяльності ДГО та ДО.
Презентація «Педагогічний супровід діяльності дитячих громадських організацій як шлях до формування ціннісних орієнтирів учнівської молоді» (додаток 1).
Сидорчук В. А. Сприяння розвитку ДГО: річний та перспективний плани роботи, психолого-педагогічний супровід.
Редька О. А. Створення ДГО. Використання нових форм та методів роботи у її діяльності.
План роботи дитячої організації «Країна Сонячних Зайчиків» (додаток 2).

Автор: 

Консевич Людмила Василівна, педагог-організатор Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»;
Літвинчук Олег Сергійович, методист Корецького районного методичного кабінету;
Редька Оксана Анатоліївна, педагог-організатор Копитівського НВК «Школа І-ІІІ ст.- ДНЗ»;
Сидорчук Вікторія Анатоліївна, педагог-організатор Невірківського НВК "ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ"

Схожі публікації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі