Користувацький вхід

Збірник матеріалів засідання школи молодого педагога-організатора "Використання творчого потенціалу учнів та всебічний розвиток особистості через участь в органах учнівського самоврядування"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Найголовнішим завданням системи освіти України у ХХІ столітті стало виховання учнів, їх всебічного розвитку. Актуальним напрямом роботи в цьому питанні є учнівське самоврядування, яке здатне виховати в учнів самостійність, комунікабельність, креативність та лідерські якості. Тому учнівське самоврядування не варто сприймати як звичайні дитячі ігри, в які бавляться учні старших класів замість того, щоб навчатися. Можливо, це й гра, але в першу чергу – це процес, який вчить учнів бути дорослими, аналізувати дорослі ситуації та приймати управлінські рішення. Тому роботу учнівського самоврядування варто сприймати не просто як один з напрямів виховної діяльності, а як ефективний інструмент у вихованні підростаючого покоління. Проте цей інструмент не підвладний дітям, він знаходиться в руках у педагогів, які просто зобов’язані правильно ним скористатися. Саме тут і простежується співпраця педагогічного колективу та органів дитячого самоврядування, яка повинна бути побудована на принципах демократії, гласності і колегіальності.
Метою засідання районної школи молодого педагога-організатора став аналіз використання творчого потенціалу учнів та всебічний розвиток особистості через участь в органах учнівського самоврядування; представлення та поширення досвіду роботи педагога-організатора та класних керівників Харалузької ЗШ І-ІІ ст.; ознайомлення молодих педагогів-організаторів з новими методиками роботи та новітніми технологіями в роботі педагога-організатора; окреслення основних видів планування органів учнівського самоврядування; з’ясування ролі вчителів-консультантів органів учнівського самоврядування в розвитку лідерських якостей та творчих здібностей школярів.
У роботі районної школи молодого педагога-організатора взяли участь методист районного методичного кабінету та молоді педагоги-організатори шкіл району.

Зміст:
Усик Г.С. Становлення учнівського самоврядування в умовах сільської школи.
Фурсович С.О. Роль вчителів-консультантів органів учнівського самоврядування в розвитку лідерських якостей та творчих здібностей школярів.
Консевич Л.В. Нові методики роботи та новітні технології в роботі педагога-організатора.
Зінченко Л.В. Використання творчого потенціалу учнів та всебічний розвиток особистості через участь в органах учнівського самоврядування.
Зінченко Л.В. Презентація учнівського комітету Харалузької ЗШ І-ІІ ст. «Майбутнє належить лідерам».
Зінченко Л.В. Засідання учнівського комітету Харалузької ЗШ І-ІІ ст. «Ми працюємо».
Консевич Л.В. Ділова гра «Безлюдний острів».

Автор: 

Консевич Людмила Василівна, педагог-організатор Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»;
Літвинчук Олег Сергійович, методист Корецького районного методичного кабінету;
Зінченко Лариса Валентинівна, педагог-організатор Харалузької ЗШ І-ІІ ст;
Усик Галина Сергіївна, директор Харалузької ЗШ І-ІІ ст;
Фурсович Софія Олександрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Харалузької ЗШ І-ІІ ст.

Схожі публікації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі