Користувацький вхід

Моніторинг ефективності виховної системи роботи школи

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Позаурочна освіта та виховання — процес безперервний. Він немає фіксованих термінів завершення і послідовно переходить із однієї стадії в другу від створення умов,сприятливих для творчої діяльності дітей і підлітків, до забезпечення їх співробітництва у творчому процесі та самостійній творчості, яка і формує потребу особистості в подальшому творчому сприйнятті світу.
Особливість позаурочної виховної роботи полягає в проектуванні таких педагогічних методикта технологій, що могли б якнайповніше допомогти дітям зорієнтуватися і самореалізуватися у складній багатогранній соціокультурній ситуації.
Позаурочна робота передбачає самостійний вибір і використання її суб’єктами доступних для сприйняття різноманітних форм і методів роботи.
Виховна робота в школі базується на історично обумовлених традиціях вихованняособистості, створених представниками різних національних спільнот України,суспільних та родинних цінностях, ідеалах і реалізується в позаурочний час у спільній роботі педагогічного та учнівського колективу школи.
Головна мета позаурочної роботи в школі — створення умов для творчого інтелектуального,духовного та фізичного розвитку дітей та учнівської молоді у вільний від навчання час, підготовка підлітків до життя в умовах переходу до ринкової економіки, задоволення їх потреб шляхом залучення до науково-експериментальної та дослідницької діяльності.
Мета позаурочної виховної роботи — поглиблення й розширення знань, формування практичних навиків і світоглядних переконань. Цілеспрямована позаурочна діяльність сприяє виробленню звичок поведінки, що відповідають нормам загальнолюдської культури і моралі.

Автор: 

Дімітрова Олена Олександрівна, заступник з НВР

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі