Користувацький вхід

Розробка бінарного уроку «Хімічний склад і харчова цінність м’яса» з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Одним із найважливіших напрямів вирішення проблеми зростання народного добробуту є більш повне задоволення потреб населення у високоякісних і різноманітних продуктах харчування, підвищення культури їх споживання шляхом удосконалювання технології виробництва, поліпшення якості готової продукції, скорочення відходів і витрат. Проблема якісного харчування населення багатоаспектна та включає соціально – економічну, медико – біологічну, науково – технічну, організаційно – виробничу та контролюючу складові. Важливим фактором у вирішенні цієї проблеми є кадровий потенціал, до якого належать фахівці з технології харчування. Одним із різновидів сервісу ресторанно-готельного та туристичного бізнесу є надання послуг ресторанного господарства, які передбачають виробництво та реалізацію продуктів харчування. У зв’язку з цим навчальними планами з професії кухар для успішного опанування майбутньої професії передбачено дисципліну «Технологія приготування їжі з основами товарознавства».
Тема уроку : « Хімічний склад і харчова цінність м’яса », займає одне з провідних місць у вивченні предмету «Технологія приготування їжі». Вивчення цієї теми заплановано робочим навчальним планом при професійній підготовці учнів з професії кухар, кондитер при різних термінах навчання відповідного рівня кваліфікації. Даний урок розроблено мною із використанням такого виду інноваційної технології, як інтегрована, яка набула великої популярності в перехід суспільства до інформаційної стадії розвитку. Використавши дану технологію, я прагнула створити умови для повного індивідуального розвитку учня, задоволення природних потреб кожного студента, актуалізацію можливостей дитини, через цікаві завдання уроку, їх різноманітність використання. На мою думку, викладення нового матеріалу не одним викладачем робить урок цікавішим, змістовнішим, більш глибшим. Використання інтегрованої технології – це спосіб зробити серйозну роботу цікавою, а зовсім не спосіб звільнити дитину від неї.

Автор: 

Панченко Олена Володимирівна, викладач спецдисциплін Зіньківського професійного аграрного ліцею

Джерело: 

В. С. Доцяк "Українська кухня"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі