Користувацький вхід

«Ми веселі малюки йдем до школи залюбки!» Заняття для дітей старшого дошкільного віку

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Мета: розвиток мислення, пам’яті, уваги, спостережливості,дрібної моторики руки; виховання позитивного ставлення до себе, підвищення самооцінки дітей, сприяння згуртованості групи.
Обладнання: малюнок ожини, індивідуальні бланки, м’яч, індивідуальні бланки, клубочок кольорових ниток.
Хід заняття:
Вітання. Вправа «Павутинка».
Вправу починає психолог, обмотуючи кінчик нитки навколо свого пальця. Промовляючи слова вітання до когось з дітей, передає клубочок, дитина обмотує свій пальчик ниткою, і зі словами привітання передає клубочок далі. Коли всі діти привітаються, утвориться павутинка дружби. Діти легенько скидають нитку з пальців, але не розплутують павутинку.
Гра «Матусині помічники»
Допомогти хлопчику і дівчинці зварити борщ і компот. В індивідуальних бланках показати стрілочками, які продукти потрібні для приготування борщу, а які – для компоту. Повторити узагальнюючі слова «овочі», «фрукти», «ягоди».
Вправа «Знайди відмінності»
Робота в парах. Знайти і назвати всі відмінності у малюнках.
Вправа «Знайди дорогу»
Стрілками вказати шлях, яким Червона шапочка має прийти до бабусі. Покласти цей шлях на малюнку, використовуючи слова: вгору, вниз, наліво, направо. Робота в індивідуальних бланках: самостійно прокласти шлях до вовка, озерця та будинку бабусі.
Вправа «Продовж ряд»
Робота в індивідуальних бланках. Відшукати закономірності та продовжити ряд.
Гра «Потренуєм язичок».
Розгляд малюнка «Ожина». Визначення до якої групи належить ожина (ягода). Які ягоди ще знають діти. Чим вони корисні. Вивчення скоромовки «Біжить стежина поміж ожини».
Вправа «Вправні пальчики»
Розфарбувати нитку, що йде від кожного клубочка, у відповідний колір. Визначити і розфарбувати речі у відповідні кольори. Звернути увагу, що шкарпетка має три кольори.
Рухлива гра «Вгадай що за слово».
Діти стають у коло, ведучий – у центр. Кидаючи м’яч, він називає півслова. Той, кому кидають м’яч, має його спіймати і закінчити слово. Хто не зміг цього швидко зробити вибуває з гри. Виграє той, хто зміг залишитися.
Вправа «Запам’ятай і назви»
Розглянути таблицю і запам’ятати всі предмети. На індивідуальних бланках помітити хрестиком ті предмети, що було зображено на таблиці.
Підведення підсумків.
Ритуал прощання. Вправа «Слова ввічливості».
Діти пригадують всі слова ввічливості. Для прощання підбирають ті слова, які потрібні.

Автор: 

Оцик Любов Антонівна, психолог практичний НВК «ДНЗ-ЗОШ І ст.№2»
м. Первомайськ, Миколаївська область

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі