Користувацький вхід

Заняття для дітей 2 молодшої групи

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Звідки у веселки кольори?
Мета: Забезпечити оволодіння елементарними способами змішування фарби, отримуючи потрібний колір . Продовжувати вчити поєднувати кольори з музикою (ТРВД). Вправляти в нетрадиційній техніці малювання (За А. Шульгою). Удосконалювати навички раннього читання (за технологією Ґлена Домана); вміння визначати перший звук у словах, та знаходити слова на заданий звук( пропедевтика).
Вправляти в лічбі в межах 5, називанні кольорів, підборі предметів за сенсорними еталонами.
Збагачувати враження дітей від образотворчої діяльності, поєднуючи з музикою.
Розвивати емоційну чутливість дітей; пізнавальну активність під час ПДД , вміння працювати за вказівкою вихователя, та в колективі.
Виховувати любов до малювання, музики, оточуючого.
Матеріал: комп’ютер, мультімедіа, фарби, пензлі, серветки, палітра, музичний супровід відповідно до кольору, запис голосів на комп’ютері, картки, предметні картинки, зображення картин для раннього читання, атрибути для ПДД, плямки зі стрічками
Хід заняття
- Діти, подивіться, скільки гостей завітало. Ми чемні і тому , що треба робити коли приходять гості? Нехай гості трішечки відпочинуть а ми пограємо одну веселу гру, згодні? \
( діти сідають на килимок проводиться гра «Павучок)
- Малята, нам по скайпу хтось телефонує, зараз я ввімкну екран.
\
(На екрані з’являється сніговичок :
«Привіт усім! Як добре, що до вас додзвонився. У мене дуже велике
прохання. Я хочу побачити веселку, бо ніколи її не бачив. Я з’являюся тільки взимку, а взимку все навкруги в білому кольорі. Казала лисичка, що вона яскрава і дуже гарна. Допоможіть, будьте ласкаві!!!»
- Ну що, малята, допоможемо сніговичку побачити веселку, а ми навіть можемо її намалювати для нього. Ось, тільки, з якого кольору почати? Здогадалась, в мене є чарівна сопілочка, вона видає чарівні звуки
(діти слухають мелодію). Як ви гадаєте до якого кольору кличе ця мелодія? (до червоного), а де можна взяти червоний колір? ( у т троянди), ну що попросимо у квітки трішечки червоного кольору.
(Діти звертаються до троянди)
- Трояндо. дай, будь ласка, нам червоної фарби.

- Добре, але ви повинні знайти подібні форми червоному кругу.
( діти вибирають предмети круглі форми, червоного кольору , при роботі звучить музика «Вальс квітів»).
(Після виконання роботи троянда дає червону фарбу).
- Малята, в нас є вже червона фарба,розпочнемо викладати веселку.
Куди будемо йти далі, запитаємо у сопілочки.
(звучить музика «Сонечко»)
- Діти, як ви думаєте, за фарбою якого кольору нам треба йти? І підемо ми за жовтою фарбою до…(сонечка)
(підходять до сонечка)
- Сонечко, дай нам, будь ласка, жовтої фарби.
- Добре, але спочатку назвіть смачні слова жовтого кольору. (ТРВЗ)
(після виконання завдання сонечко дає жовту фарбу)
- Дякуємо тобі,сонечко за жовту фарбу, прикріпимо її біля червоної.
- Малята, а між червоною та жовтою повинна бути якась фарба, тільки яка? Запитаємо у сопілочки. (сопілочка не видає звуків), щось сопілочка мовчить, може спробуємо самі зробити цікавий колір?
(діти змішують жовту та червону фарбу
при цьому звучить осіння мелодія)
- Ви чуєте, мелодія сама почала грати, яку пору року вона вам нагадує? На який звук починається слово - Осінь? Ще які є слова на звук (О )
- Який гарний колір у нас вийшов. Який? (оранжевий ) і його прикріпимо іі до веселки. Скільки в нас є плямок? Порахуємо? Молодці, йдемо шукати наступну фарбу, але спочатку послухаємо сопілочку, вона грає веселу пісеньку. Про кого ця пісенька? Так, про жабеняток. Якого вона кольору? Попросимо у них зеленої фарби.
- Жабко, дай нам , будь ласка. зеленої фарби.
- Добре, дам, якщо ви зі мною пограєтесь.
(гра «Знайди пару»
діти отримують стрічки різні за кольором і шукають собі пару поки звучить музика, після гри отримують від жабки плямку зеленого кольору)
- Наступний колір буде колір неба, який це колір підкаже нам сопілочка
(звучить музика «-------» Який це колір? Попросимо блакитного кольору у іі подружки хмаринки.
- Хмаринко, дай нам, будь ласка, блакитної фарби.
- Добре, я вище всіх , все бачу, але чи спробуєте ви прочитати мої картинки (робота за методико Ґлена Домана – раннє читання)
- Дуже добре, ну що послухаємо наступну мелодію, яку нам заграє сопілочка, (звучить музика дуже тихо) Малята, чия це мелодія? (річки)Чому вона так тихенько звучить? Подивіться річка засмітилася, її треба почистити, подмухаємо і здуємо всі листочки, а ще розповімо річці потішку «Водичка, водичка» Якого кольору водичка? Де, ще є синя фарба? (сливки, у струмочка, у дощика, Пограємо з дощиком (гра «Австралійський дощ). А тепер на хвилинку заплющимо оченята та уявімо, що ми – краплинки (Психогімнастика «Я – краплинка»)
- Діти дякую вам за те що ви мене розчистили, на подяку даю вам плямку синього кольору. (діти дякують річці, чіпляють форбу на фліпчарт)
- Малята , скільки у нас кольорів? (багато) Нам треба ще один – фіолетовий і ми його зробимо самі (проводиться дослід: на лампу накладається тканина червоного та синього кольору). Ось і зробили ми для сніговичка веселку, а ще ми можемо намалювати її всі разом на дошці, я думаю він буде задоволений.
(ГРУПОВЕ МАЛЮВАННЯ НА ДОШЦІ)
- Ну, що, малята, допомогли ми сніговичку. Зараз ми йому зателефонуємо.
- Сніговичок: Дякую вам, малята. Мені дуже подобається веселка, а в мене для вас теж є сюрприз. Я вам вислав купу снігу. Вона там, у вас за спиною.
- Ось ця велика гора. Подивимось, що там? (знімають з купки біле покривало звідти розлітаються різнокольорові кульки, звучить музика і діти танцюють)
Діти, кому ми допомогли сьогодні? За кого пораділи? Чим вам сподобалось сьогоднішнє заняття? А що найбільше?

Автор: 

Зубко Алла, вихователь ДНЗ №16

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі