Користувацький вхід

Презентація «У творчості створюється і сам творець…»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Найвища насолода життя-у педагогічній творчості, яка чимось наближається до мистецтва. Головна особливість її у тому, що об’єктом діяльності є дитина, яка постійно змінюється, «завжди нова, сьогодні не така, як вчора».
Сьогодні ми живемо у фантастично мінливому, нестабільному світі. Життя в умовах, що постійно змінюються, потребує від фахівців вміння регулярно приймати нові, нестандартні рішення. Ознакою часу є підвищена професійна мобільність. ВИХОВАТЕЛЬ. Як багато включає ця почесна професія і звання. Колосальне терпіння і глибоку любов до дітей. Відповідальність за їх життя, виховання і розвиток. Ерудицію, доброзичливість і позитивне ставлення до життя. Високий професіоналізм і тактовність. Творчість і винахідливість. Самовіддане ставлення до своєї справи і здатність постійно вчитися.
Творчість педагога дошкільного закладу, яка є невід’ємною складовою високоефективної педагогічної діяльності, – це здатність створювати в процесі повсякденної професійної діяльності щось нове, комбінувати й видозмінювати, адаптувати відоме до вікових та індивідуальних особливостей конкретної дитини з метою задоволення її потреби в спілкуванні та творчій діяльності, гнучкість у виборі адекватних засобів впливу на дитину, пошук нестандартних способів розв’язання освітньо-виховних завдань, оригінальне використання засобів стимулювання творчої ініціативи вихованців та їх пізнавальної активності.
Любов до дітей і спілкування з ними – джерело наснаги і сили в подоланні труднощів, професійного зростання і творчості. Особливістю творчості вихователя дітей дошкільного віку є взаємовідносини дорослого з кожним малюком як з творчою особистістю в процесі їх спільних багатократних ігрових, пошукових діях і варіаціях співтворчості в тій чи іншій сфері діяльності.
Без творчості забезпечити продуктивність педагогічної діяльності неможливо. І головним помічником в цьому процесі виступає використання інтерактивних методів, які забезпечують комфортні умови для взаємодії, за яких кожен вихованець відчуває свої успіхи, досягає високої продуктивності. Це і «карусель», і «велике коло».
І «мікрофон», і «мозковий штурм», і «робота парами», «робота трійками». І дійсно, для успішного досягнення мети треба систематично і регулярно займатися творчою діяльністю, а не очікувати, коли прийде натхнення.
Гра-це провідна діяльність дошкільника, в якій дитина черпає колосальний потенціал пізнання й творчої активності. А педагог, отримавши зворотній заряд емоцій і енергії, бачить зацікавленість дітей, результат своєї і їх співтворчості, і це спонукає його до пошуку нових власних можливостей.
Творчість вихователя не лише сприяє удосконаленню професійної діяльності, а й відкриває простір для розвитку творчої ініціативи його вихованців. І розвивальне середовище відіграє у цьому не останню роль.
Головним стимулом педагогічної творчості є переконання «Я можу творити», «Я здатен до творчості». Кожен педагог має внутрішній потенціал до глибокої і конструктивної творчості.
Творче натхнення укріплюється і розвивається в процесі спілкування, стимулюючи тим самим творчу активність.
Творчий процес педагога представляє собою послідовність творчих актів, кожний з яких завершується створенням деякого продукту творчості.
Головне наше досягнення – це діти, їхнє щастя, їхні мрії. Велика сила любові до дітей допомагає нам своїм натхненням торкнутися найтендітніших струн дитячої душі. Професія «вихователь» існує для того, щоб віддати дітям своє тепло і любов.
Індивідуальна креативність кожного працівника у сукупності і складає творчий колектив.
І якщо є професійний рівень і бажання творчо працювати, то оптимістичний і позитивний результат не примусить довго чекати!
Золоті правила, які спонукають до творчості:
Вірити в себе і в інших.
Надавати право вибору.
Саморозвиватися і самовдосконалюватися.
Зрозуміти себе і інших.
Заохочувати нові ідеї.
Формувати оптимістичну позицію.
Приймати людей такими, які вони є.
Якщо ці правила весь час в життя вливаються,
То творчість у дорослих і у діток розвивається!
Відкрийте двері творчості, новим ідеям, розуму –
«Дивитися за горизонт» бажаємо ми кожному!
Вихователь – це партнер, організатор пізнання,
який вміє уникати одноманітності стереотипності шаблонності.
Шановні колеги! Частіше згадуйте і проговорюйте позитивні вислови на свою адресу:
Я – ТВОРЧА ОСОБИСТІСТЬ !!!
Я ВЖЕ БАГАТО ЧОГО ДОСЯГЛА І ДОСЯГНУ ЩЕ БІЛЬШОГО!!!
Я – ЛЮДИНА, ЯКІЙ ЩАСТИТЬ !!!

Автор: 

Тищенко Вікторія Сергіївна
вихователь-методист
дошкільного навчального закладу №84 «Топольок»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі