Користувацький вхід

Впровадження проблемної теми «Компетентнісний підхід до навчання та виховання школярів на першому діагностично-теоретичному етапі»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Компетентнісний підхід — один із чинників, що сприяють модернізації змісту освіти. Як показала практика, впровадження інноваційних технологій у контексті роботи над методичною проблемою суттєво підвищує якість навчальних досягнень учнів та результативність навчально-виховного процесу. Упровадження інновацій у практику роботи дало можливість змінювати репродуктивний характер засвоєння знань, умінь і навичок на продуктивний. Адміністрація школи, методична рада та робоча група по впровадженню компетентнісного підходу покликані забезпечити роботу педагогічного колективу та всі умови для особистісного становлення учня, розвитку його творчого потенціалу, психологічного комфорту, ефективності навчання.
Педагогічні інновації педагогів школи
Педагогічні інновації — це загальна назва нового педагогічного продукту (теоретичного, практичного, що втілюється у навчально-виховний процес) — концепції, системи, моделі, методики, технології, методи, прийоми.
Педагогічна інновація — це не тільки ідея, а й певне її оформлення та впровадження. Відбуваються зміни у свідомості педагога, пріоритетними стають саморозвиток, самовдосконалення, самоосвіта. Учитель усвідомлює, що домінантою сучасного освітнього процесу є творча функція у виконанні навчальних планів і програм. Притому відбувається поєднання інформаційної і творчої функції навчання.
Освітній процес у навчально-виховному закладі адаптується до сьогодення, використовуючи попередній досвід та впроваджуючи інновації.
У даному випадку педагогічний колектив бере цінні орієнтири з попередньої проблеми школи «Проектна діяльність вчителів та учнів у навчанні та вихованні школярів». Звідси випливає, що педагоги школи є конкурентноздатними на ринку праці. Цьому є підтвердження рейтингових місць у здачі ЗНО випускниками 11-х класів з української мови, історії, математики.

Автор: 

Стельмашенко Ольга Володимирівна
заступник директора з навчально-виховної роботи
Канівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №4 Канівської міської ради Черкаської області
Вихрестюк Н.М.
заступник директора з навчально-виховної роботи
Шатило С.С.
Керівник творчої групи учителів Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 «Компетентний учитель - Компетентний учень»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі