Користувацький вхід

Збірник тестових завдань з предмета «Фізіологія харчування»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

На сучасному етапі важливу роль відіграє використання тестових технологій у педагогічному контролі. Тестова технологія відзначається систематичністю, гарно вписується в загальну структуру уроку при вивченні та закріпленні нового матеріалу, підвищує інтерес до навчання та відповідальність за його результати.
Важливим є здійснення аналізу результатів тестування, з’ясування типових помилок, яких припускаються учні, та визначення шляхів їх усунення. Лише за такого підходу до впровадження тестових технологій відбуватиметься якісна перевірка рівня навчальних досягнень учнів, зокрема й на уроках фізіології харчування.
Сучасне педагогічне тестування – це стандартизований та об'єктивний метод контролю й оцінювання знань, умінь, навичок учнів, який визначає рівень підготовки та їх відповідність освітнім стандартам у конкретній галузі знання – так вважає Л. Клименко .
Тест, як інструмент педагогічного оцінювання дозволяє:
 перевірити результати навчальних досягнень водночас із багатьох тем і розділів програми;
 об’єктивно оцінити рівень засвоєння навчального матеріалу;  створити для всіх учасників тестування рівні умови складання тестів;
 стандартизувати та автоматизувати процедуру перевірки результатів;
 охопити тестуванням велику кількість учнів.
Тестування є більш об’є ктивною формою оцінювання навчальних досягнень учнів. За допомогою тестування викладач може легко і швидко відстежувати якість засвоєння кожним учнем навчального матеріалу. А також дана форма оцінювання ставить учнів у рівні умови, використовуючи єдині процедуру та критерії.
Тестові завдання однаковою мірою надаються до використання під час здійснення поточного, тематичного та підсумкового контролю, можуть пропонуватися учням із різними навчальними можливостями, мати творче спрямування.

Автор: 

Захарова Тетяна Михайлівна
викладач професійно-теоретичної підготовки
Центру професійно-технічної освіти м.Житомира

Джерело: 

Література:
1.Білоруська Й.С. Основи мікробіології, санітарії, та гігієни.Навч.посібник для учнів проф.-техн.навч.закладів.-К. Техніка, 2003,-128с.;
2.Лукянова Л.Б. Основи екології.-К. Вища школа,2000;
3.Олійник О.М. Основи фізіології,санітарії та гігієни харчування.-Львів,Оріяна-Нова,1998-124с.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі