Користувацький вхід

Останні публікації

Конспект уроку та презентація з теми: «Британські будинки»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Урок з теми «Британські будинки» складено відповідно до вимог навчальної програми з іноземних мов для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов(4-ий клас) та підручника з англійської мови для 4-го класу загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням англійської мови (автори: М. Ростоцька, О. Карп’юк).
Невипадково урок розпочинається з загадки про садок для того, щоб з перших хвилин уроку учні налаштовувалися на атмосферу британського помешкання, а саме познайомилися з: котеджами або невеликими будиночками, які зазвичай оточені садками, оскільки садівництво є характерною рисою національного характеру англійців.
Актуальною є також загадка про камін, який можна знайти майже в кожній англійській оселі та біля якого члени родини зазвичай збираються разом.
Як загадки, так і прислів’я з теми, що вивчається пропонуються учнями для розвитку критичного мислення.
Виконуючи завдання “Match” за допомогою карток учні знайомляться із скарбами народної мудрості багатьох поколінь нашого народу.
Діалоги учнів у режимі : Т-Р1
-Р2
-Р3 ( слайд № 7 )

з опорою на ситуацію наближену до умов реального життя сприяє розвиткові навичок усного мовлення, а також засвоєнню такого граматичного явища, як «Спеціальні запитання», але для повторення питальних слів пропонується увазі учнів “GrammarChant” Who ?
What?
When?
Where?
Why?
Для розвитку навичок аудіювання учні прослуховують текст листа від англійської подруги вчителя про помешкання англійки та її любов до нього. Після первинного прослуховування тексту учні відповідають на запитання: “Where does Jean like to sit when it’s cold and rainy? (первинний контроль розуміння прослуханого).
А для вторинного контролю розуміння прослуханого тексту учні виконують тестові завдання множинного вибору на картках, перевіряючи правильність відповідей на слайді.
Релаксації учнів під час уроку сприяє фізкультхвилинка “If you are happy”.
Для “Pre-reading task” мною використовувся вірш “My House”, який пропонувався учням для фонетичної зарядки.
Після читання тексту «Британські будинки» учні складами монологічні повідомлення з опорою на після текстове завдання “Complete”.
Для того, щоб виступаючи в ролі англійців, учні розповіли своїм закордонним одноліткам про кімнату та кухню свого будинку їм пропонується групова робота, перед якою учні знайомляться з відповідною ситуацією. Розділившись на групи, учні меблюють кімнату та кухню відповідними малюнками, після чого описують їх, вживаючи назви предметів меблів та потрібні граматичні структури (монологічне мовлення).
А виступаючи вже в ролі українських школярів мої учні складали діалоги у режимі: Р1 Р2 з опорою на: Is there…,Are there…, що було обумовлено відповідною ситуацією. Таким чином, учні вчилися дізнаватися інформацію.
Кросворд, який пропонувався учням сприяв розвиткові в них навичків письма.
Свої враження про урок “Feedback” учні висловлювали за допомогою підстановчої таблиці.
Таким чином ми бачимо, що цей урок відповідає вимогам комунікативно-ситуативного підходу до навчання, оскільки багато ситуацій наближені до умов реального життя, допомагає розвиткові навчальних та життєвих компетентностей, а також під час його проведення враховуються принципи особистісно-орієнтованого навчання. Крім того, він має також виховне значення тому, що впливаючи на розум та емоції школярів, залучаючи всі види мовленнєвої діяльності вчитель знайомить їх з країною, мова якої вивчається та її традиціями, з особливостями національного характеру англійців, прищеплює учням культуру іншомовного спілкування, а також почуття товариськості та колективізму.

Автор: 

Корецька Алла Веніамінівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі