Користувацький вхід

Animals and Continents

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Урок з теми: «Тварини та континенти» складено відповідно до вимог Навчальної програми з іноземних мов для спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов (4 клас) Державного стандарту початкової загальної освіти та НМК для 4-го класу загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням англійської мови( М.Росток, О.Карп’юк) та відповідає вимогам комунікативно-ситуативного підходу до навчання з урахуванням особистісно-орієнтованого підходу до навчання.
Загадки, що пропонуються учням на “Warming-up” сприяють розвиткові навичків аудіювання та критичного мислення школярів.
Після розміщення тварин по континентах учні розповідали про місце проживання різних тварин (монологічне мовлення). Для первинного контролю розуміння прослуханого тексту “An Australian desert” учні відповідали на запитання: “What plan did the turkey have?”, а для вторинного контролю розуміння тексту для аудіювання діти переказували його зміст з опорою на малюнки та значення під ними.
Фізкультхвилинка “If you are happy” Використовується на уроці як здоровєзберігаюча технологія для розвантаження дітей після напруженої розумової праці, активізації їх рухової активності.
Текст для читання знайомить учнів з лексико-граматичними структурно-змістовними, лінгвостилістичними та лінгвокраїнознавчими особливостями. Передтекстове завдання спрямоване на прогнозування змісту прочитаного. Виконуючи завдання T/F на післятекстовому етапі учні розпізнають та диференціюють різні граматичні явища, а також вчаться оволодівати пошуковими діями під час читання.
Розвиткові навичок діалогічного мовлення сприяє комунікативна ситуація створена вчителем, яка є ситуативно обумовленою.
Задаючи запитання експерту з життя тварин учні розширюють свій загальний світогляд. А завдяки тому, що діти утворюють ці запитання з розрізнених слів, вони вживають різноманітний лексико-граматичний матеріал.
Таким чином, ми бачимо, що навчання діалогічному мовленню зумовлює оволодіння навичками та уміннями, які потрібні для реалізації ситуації спілкування у відповідності з комунікативними завданнями.
Пісня “Alice, the Camel”, яку співають учні, сприяє їх релаксації, а також активізації лексики з теми «Частини тіла тварин».
Виконуючи завдання на картах (роздатковий матеріал) учні згадують тварин, які мешкають в горах, пустелі, в морі тощо.
Для проведення рефлексії увазі учнів пропонується підстановча таблиця, завдяки якій учням легше висловлювати власні думки.
Отже, ми бачимо, що даний урок сприяє розширенню загального світогляду учнів, толерантному ставленню учнів до тварин та любові до них. На етапі рефлексії самі учні відмітили урок як цікавий.

Автор: 

Корецька Алла Веніамінівна, КУССШ І ступеня №30

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі