Користувацький вхід

Дієслово:загальне значення,морфологічні ознаки,синтаксична роль(схеми, таблиці, алгоритми) 7 клас

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ВИКОРИСТАННЯ СХЕМ,
ТАБЛИЦЬ,
АЛГОРИТМІВ

Сучасний урок за своєю метою, змістом, структурою і методами навчання повинен відповідати найновішим досягненням теорії і практики роботи в школі, бути високоефективним. Урок має формувати в учнів свідоме ставлення до вивчення рідної мови. З цією метою необхідно створювати оптимальні умови для вироблення в учнів комунікативних умінь та навичок, що сприятиме розвитку в учнів мисленнєвих операцій, умінь аналізу, синтезу, порівняння, узагальнення, систематизації. Саме на це розраховане подання навчального матеріалу за допомогою узагальнюючих таблиць, опорних схем. Узагальнюючі таблиці і схеми, що містять головні теоретичні відомості і факти, систематизують розрізнені поняття та явища і подають їх учням у сконцентрованому вигляді, включають активніше в роботу зорову пам’ять. Це полегшує розумову діяльність, сприяє швидкому засвоєнню теоретичного матеріалу, вказує шлях до практичного його застосування.
В.О.Сухомлинський писав: «Майстерність організації розумової праці учня полягає в тому, щоб дитина уважно слухала вчителя, запам’ятовувала, думала, не помічаючи того, що вона напружує сили, не змушуючи себе уважно слухати вчителя, запам’ятовувати, думати».
Цьому допомагають схеми, таблиці. Коли учень відповідає на запитання вчителя, користуючись схемою чи таблицею, знімається скутість, страх зробити помилки.
Схема стає алгоритмом міркування, доведення, а увага зосереджується не на запам’ятовуванні чи відтворенні вивченого, а на сутності міркування, усвідомлення причинно-наслідкових залежностей і зв’язків.
Алгоритм – це повна система розумових операцій, виконання яких допомагає робити правильні висновки. Алгоритми активізують вироблення в учнів умінь застосовувати теоретичні знання на практиці, послідовно виконувати дії, які випливають із змісту правил.
Послідовне розв’язання розумових операцій полегшує процедуру засвоєння правил, сприяє формуванню у школярів механізму логічного мислення.

Автор: 

Олена Лук'яненко
Снігурівська ЗОШ №1

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі