Користувацький вхід

Творчі джерела рідної школи

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Навчально-виховний комплекс№36 розташувався в центральній частині міста Кам’янське Дніпропетровської області. Наша рідна школа цього року святкує своє 60 річчя і має статус однієї з найкращих шкіл міста. За період своєї роботи НВК№36 накопичила багатолітній та плідний досвід, великий творчий потенціал. Так, при підтримки директора школи Галагузи О.В. та заступника директора з виховної роботи Набієвої О.В., в школі працюють 4 творчих колектива :
- зразковий ансамбль естрадного танцю «Апельсин»
(керівник Кірієнко Л.Л.)
- ансамбль бального танцю «Елегія» (керівник Дрємін М.І.)
- образотворчий гурток «Креатив» (керівник Василевська Г.В.)
- вокальний гурток «Гармонія» (керівник Набієв Ю.М.)
В основі роботи творчих колективів використовується різні форми та методики. Однією з важливих завдань є патріотичне виховання, прилучення до традицій української культури, розкриття духовних та естетичних потреб підростаючого покоління. Проводяться тематичні вечори, дитячі свята, звітні концерти, виставки декоративно-прикладного мистецтва, семінари, бали і дискотеки.
Студія естрадного танцю «Апельсин» НВК № 36 була створена в жовтні 2001 року. Колектив об'єднує хлопчиків та дівчаток віком від 6 до 16 років. В студії працюють три групи: старша, середня та молодша. Навчаються в колективі більше ніж 70 дітей. Окрім уроків класичного танцю, сучасних уроків (НІР - НОР, DІSСО) учасники студії отримують уроки акторської майстерності, гімнастики та акробатики. В репертуарі колективу: танці народів світу та танцювальні композиції на основі сучасної хореографії. Не може бути радості танцю без наполегливої роботи, без тривалих репетицій, без терпіння. Саме цьому вчить своїх вихованців Лоліта Леонідівна Кирієнко - балетмейстер та художній керівник ансамблю.
«Апельсин » веде активну творчу діяльність. За ці роки брали участь в більш ніж 200 концертах нашого міста та Дніпропетровської області. Зустріч з колективом вже давно стали святом для глядачів.
« Апельсин » - лауреати та дипломанти Міжнародних та Всеукраїнських хореографічних фестивалів, учасники конкурсів, свят та карнавалів.
Кожен рік приймаємо участь на міському та загальному оглядах дитячих фестивалів, та міському фестивалі танцю. Неодноразово нагороджувалися дипломами виконкому Дніпродзержинської міської ради.
В квітні 2005 року брали участь в четвертому фестивалю - конкурсі молодих хореографічних колективів «Біла лелека» в м. Дніпропетровську, де стали лауреатами фестивалю.
В цьому ж році колектив отримав диплом від виконкому Дніпродзержинської міської ради за участь у ІІІ міському фестивалі «Вівіт, таланти» з нагоди Міжнародного дня танцю.
2005 році брали участь в обласному концерті, присвяченому Дню Вчителя, який проходив в Ледовому Палаці. Втому ж році виступали на святковому концерті, присвяченому професійному святу Служби Безпеки України, який проходив в ПК «Машино - будівельників ».
В січні 2006 року представляли наш колектив в Польщі на конкурсі-фестивалі «INТЕR - SHOW» - 2006, де посіли почесне трете місце. Знайомство з іншими колективами, з іншою культурою, теплі стосунки між нашим колективом та польськими дітьми-це назавжди буде в серці кожного учасника фестивалю.
На літніх канікулах 2006 року приймали участь в IX Міжнародному фестивалі дитячої творчості «Золотая рыбка» у М.Севастополі, де колектив отримав диплом фестиваля. З успіхом пройшли концерти в дитячому оздоровчому таборі «Ласпи», та Полку зв'язку, де колектив отримав Почесну грамоту Збройних сил України.
За високу сценічну майстерність, за бездоганну поведінку студії естрадного танцю « Апельсин » директор фестивалю «Золотая рыбка» вручив Подяку директору нашої школи Олександру Володимировичу Галагузі.
В жовтні 2006 року пройшов святковий концерт студії естрадного танцю « Апельсин » присвячений п'ятиріччю нашого колективу.
Багато гостей та друзів прийшли привітати нас з цим Святом.
Управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради нагородили наш колектив грамотою.
В березні 2007 року «Апельсин» приймав участь в регіональному фестивалю єврейської культури «Восходящая звезда», де отримали диплом Лауреата фестивалю.
В червні 2007 року виступали з концертною програмою дитячому таборі «Червоні вітрила», де колектив нагородили Почесною грамотою та попросили приїхати на наступний рік.
В травні 2008 року брали участь в XI Всеукраїнському фестивалі хореографії «Арабески» м. Нікополь, де колектив отримав диплом Лауреата фестивалю.
В цьому же році ансамбль «Апельсин» отримав грамоту управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради за досягнуті творчі результати в міському фестивалі мистецтв «Дитинство, фантазія, усмішка».
В серпні 2008 року наказом №733 міністерством освіти і науки України колективу присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив».
У вересні 2008 року студія естрадного танцю «Апельсин» приймала активну участь у святкування 50-річчя СЗШ№36.
В червні цього же року колектив отримав диплом ІІ ступеню Міжнародного дитячого хореографічного конкурса-фестивалю «Танцующий Коктебель».
В квітні 2010 року ансамбль «Апельсин» приймав участь в міському фестивалі-конкурсі художньої творчості шкіл та позашкільних закладів «Віват талант!» де отримав диплом ІІ ступеня.
В 2011 році колектив приймав участь в ІІ Всеукраїнському фестивалі дитячої творчості «Чарівна зіронька Святого Миколая», де отримав диплом лауреата ІІ ступеню. В цьому ж році виступили на І Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної творчості «Созвездие талантов» де отримав диплом ІІ ступеню. В червні 2011 року колектив був нагороджений грамотою за участь в ІІ Міжнародному фестивалі хореографічного мистецтва «Танцующий Коктебель».
В 2013 році департамент фізичної культури, спорту, сім'ї та молоді Дніпродзержинської міської ради нагородив колектив «Апельсин» дипломом за участь у молодіжному фестивалі танцю «Рух за ради здоров’я».
В 2017 році ансамбль «Апельсин» приймав участь в ХІХ відкритим Міжнародним конкурсі народної творчості «Барвистий віночок» м.Дніпро де отримав диплом учасника конкурсу. В цьому ж році колектив отримав диплом лауреата ІІІ ступеню на XIV Міжнародному фестивалі-конкурсі «Квіточа Україна» м.Київ. В листопаді 2017 року «Апельсин» брав участь в Міжнародному фестивалі-конкурсі «Grand Musik Fest», де отримав диплом лауреата ІІ ступеню.
Отримали запрошення начасть у фестивалі «Українська родина» м. Київ; «Юність планети» м. Тарту (Естонія); «Веспремські зірки» м.Веспрем (Венгрія).
Мета нашого колективу – це початкова хореографічна підготовка, естетичне виховання і фізичний розвиток дитини, задоволення від творчості та від спілкування з однолітками, розвиток почуття ритму, танцювальної виразності координації рухів, виховання художнього смаку та любові до танцю і української культури.
В ансамблі «Апельсин» - декілька танцювальних композицій на основі української хореографії, такі як «Зустріч весни», «Українська полька», «Рідний край», «Барви України».
Так в «Барвах України» ми використовуємо символи, обереги нашої країни: букети квітів, що обожнювали наші пращури, вважаючи їх подарунком Бога для людини. Квіти для нас – це символ квітучої та багатої країни; рушники – це оберіг України від всього лихого та материнський дар на щастя, здоров’я та любов; Петриківський розпис – в її красивих орнаментах прихована магічна сила, котра захищає від злих сил та горя.
В травні кожного року ансамбль «Апельсин» проводе звітній концерт для батьків, вчителів та школярів нашої школи. Цей виступ завжди свято.
Зразковий ансамбль естрадного танцю «Апельсин» - це талановиті діти, які люблять танець, які працюють і дисциплінують свою волю. Наші танці несуть добро і радість усім людям.

Автор: 

Кірієнко Лоліта Леонідівна
вчитель хореографії
комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» №36» Кам’янської міської ради

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі