Користувацький вхід

Серцево-судинні захворювання

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У своїй статті я хочу розповісти Вам про серцево-судинні захворювання та їх профілактику.

Серцево-судинні захворювання є дуже поширеними серед хвороб в Україні та усіх інших країнах світу. Їх поділяють на 3 групи: хвороби серця, хвороби артерій, хвороби вен.
Інфаркт міокарда – це часткове змертвіння серцевого м'яза внаслідок порушення його кровопостачання. Основна причина, яка призводить до закупорки коронарних судин, отже, розвитку інфаркту міокарда - це атеросклеротичні бляшки, звуження просвітусудин, при якому невелике навантаження призводить до порушення кровообігу, що характеризується зменшенням припливу крові до органа.
Симптоми інфаркту міокарда:
· Інтенсивний тривалий біль за грудиною, в області серця, який віддає в руку, спину або шию. Біль носить стискаючий характер.
Якщо хворий приймає в цей час нітрогліцерин, то на деякий час біль зменшується, але не проходить повністю.

· Стенокардія – приступи раптового загруднинного болю в грудях унаслідок гострої недостатності кровопостачання міокарда. Велику роль у розвитку стенокардії відігріє стрес. також розвивається внаслідок атеросклерозу артерій серця і ГХ, також розладів нервової регуляції. Підчас приступу потрібно таблетку нітрогліцерину під язик, постільний режим та спокій.
Атеросклероз – це захворювання, яке характеризується деформацією стінок артерій ,унаслідок відкладання холестеринових бляшок з подальшим розростанням сполучної тканини. Причинами цього захворювання можуть бути куріння, пасивний спосіб життя, нерацірнальне хпрчування, артеріальна гіпертонія, надмірні стреси, великий надлишок маси тіла, цукровий діабет та ін.

Для профілактики атеросклерозу потрібні:
• здоровий спосіб життя;
• раціональне харчування;
• активний спосіб життя;
• більше вживати рослинної їжі, яка містить клітковину і пектини

Гіпертонічна хвороба – це захворювання, яке характеризується підвищенням артеріального тиску. Під час перебігу цієї хвороби виділяють гіпертонічний криз - тривале та різке підвищення артеріального тиску. Зміни можуть також виникати у головному мозку, серці, нирках і нерідко призводять до летального кінця. Хвороба супроводжується різким головним болем, запамороченням, відчуттям жару, пітливістю, посиленням серцебиття, іноді порушенням зору, нудотою, блюванням і непритомністю. Хворих з гіпертонією вкладають у ліжко і не дозволяють вставати. На потилицю накладають гірчичник, до ніг – теплу грілку.

Інсульт мозку – гостре порушення кровообігу мозку. У більшості випадків інсульти є ускладненнями гіпертонічної хвороби й атеросклерозу. Рідше вони обумовлені хворобами клапанів серця, інфарктом міокарда.

Підведемо підсумки: основними причинами серцево-судинних захвоювань є гіподинамія (явище зниження рухової активності і зменшення витрат енергії), шкідливі звички (паління, алкоголь, наркотики), емоційні стреси (стан напруги, який виникає під впливом сильних подразників і є неспецифічною реакцією організму на їх дію), нераціональне харчування (сучасна людина вживає їжі набагато більше, ніж того потребують енергетичні втрати, що призводить до утворення жирової тканини), забруднення довкілля (пестициди, препарати побутової хімії, лікарські препарати тощо).

Які кроки допоможуть зберегти здоров’я серця?
1. Кинути курити;
2.Бути активним;
3.Слідкувати за своєю вагою;
4.Дотримуватись здорового збалансованого харчування;

Будьте здоровими!

Автор: 

Сусід Катерина

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі