Користувацький вхід

Конспект заняття в старшій групі « Друзі »

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Конспект заняття в старшій групі « Друзі »
Програмовийзміст: продовжувативчитидітей правильно називати вивченібукви, читатикороткі слова. Формуватиуявлення про якості предметів, закріплювати назви кольорів, поняття кількості (один, багато), стимулювати пізнавальн уактивністьдітей. Розвиватиувагу, пам'ять, зв'язне мовлення, логічне та аналітичне мислення, дрібну моторику рук, комунікативні здібності, конструктивні навички. Виховувати почуття жалю, бажання прийти на допомогу, вміння доводити розпочату справу до кінця.
Обладнання: мультимедійнеобладнання, телевізор, телефон, ноутбук.
Хідзаняття:
-Діти, всі ми дуже любимо, коли до нас приходять гості. Подивіться, скільки їх сьогодні до нас прийшло. Скільки? (Багато). Коли ми вранці приходимо в дитсадок. що ми говоримо? (Добрий ранок добрий день). Для чого ми це говоримо? Для того, щоб день був хорошим, щоб у нас був гарний настрій. Давайте скажемо ці чарівні слова нашим гостям.
-А тепер давайте станемо в коло і покажемо, які ми дружні, дамо один одному долоньки.
«Ось моя долонька раз, ось моя долонька два, дружня ми всідітлахи. Посміхаємося і граємо, суму місця у нас немає. »
-Сідайте, будь ласка, на стільці. Подивітьсяуважно і скажіть, що в нашійгрупі нового з'явилося? (Будинок)
-Як видумаєте, хтоживе в цьомубудиночку? Щоб про цевсімдізнатися, треба загадки відгадати. А допоможуть нам в цьомунашімами. Подивітьсяуважно на екрантелевізора.
(Мамизагадують загадки).
«Повинно вуса, пишнийхвіст і щемаєзвичку - спочатку добре вінпоїсть, після - вмиєобличчя.» «У норібудиночокмає, хліб, сірочок любить, За статтютішком- нишкомбігаєсіренька ...»
-Так в цьомубудинкуживекіт і мишка. Кот великий, а мишка яка? Мишка сіра, а котик якогокольору? (Рудий).
-Як можна лагідно можна сказати про кота? (Котик, каток) .а коли мишамаленька, кажуть, щоце мишка.
Мишенятинеслухняні, привело в будинкубезлад. Тому котик розсердився, схопивмишеняти і посадив його вклітку. Вам мишкушкода? Як ми можемодопомогтиїй? А давайте ми навчимомишенянаводити порядок, адже ми вміємо. І мишенянавчиться і котик зрадіє і випуститьйого з клітки. Чиготові? Подивіться, якийбезлад на столах! Це, мабуть, мишенязісвоїмидрузямибешкетували. Щоце на столах розкидані? (Літери) Якоговоникольору? Червонілітеривізьміть, гостям назвіть і в червону коробку покладіть. (А В В).
-А теперсинібуквивізьміть, гостям назвіть і в синю коробку покладіть. (П М). У нас ще є букви. Яка це буква? (Ж) На що вона схожа? Давайте розповімопронеївіршик.
-«Буква Ж ніби жук, якийпотрапив до нас в руки, хочлисточків Ж не їсть, лапок маєтакожшість.» Якогокольору буква Ж? (Зелена). Софійка, збери на столі все зеленібукви. (Р Д Б Й). Давайте пограємо з ними в гру «Каруселі». Сідайте на стільці. Якогокольорулітеризалишилися на столі? (Фіолетова І іпомаранчева Х). Ценові для нас букви, ми тількиминулоготижня з ними познайомилися. Пропонуюпоставитицібукви в пари з тими, які давно знаємо і подружитиїх. Читанняслів (ОХ,
АХ, ОЙ, АЙ).
-Молодці, одна справа ми зробили, а щоце на цьомустолі, давайте подивимося. У будинку котика і мишенятибулобагатосерветок. І буливони ось такоїформи. На яку геометричнуфігуру вони булисхожі?Подивіться, що з ними сталося, мабуть, цемишеняпозгрізлоїх на шматочки. Давайте навчимойогоскладатичастки так, щобвийшов квадрат. Це і будутьнашісерветки. Спочаткуспробую я, а виподивіться.
ГраНікітіна «Склади квадрат». Молодці, хлопці, вишвидко
-Впоралисяіззавданням і бачу котик вжемайжезадоволений. А Мишенясумне, мабуть, голодний. Хочавоно і неслухняні, але шкода його, погано йому в клітці, вонохоче до свогобудиночкатеплого і затишного. А ми такожвміємобудиночкибудувати, давайте покажемо Котик і Мишеняті.
ГраНікітіна "Складивізерунок» (сідають на стільці)
-Бачиш, Мишеня, як нашідіткишвидко і красиво складають кубики післягри. І тобідопомогли, навели порядок. Як видумаєте, чивідпустить котик Мишеня? Звичайно, деякідомашнітвариниживуть у клітках, але нашізвірі не справжні і мишеняти, мабуть, булодужесумно в клітці? Щобвипорадиликотику сказатимишеняти, щоб не садитийого вклітку. Кому ми сьогоднідопомагали? Що ми складали? Що вам найбільшесподобалосяробити? Менітакожсподобалося, як вистаралися, думаю, Мишеня у вас багаточомунавчився і більше не буде так робити.
Діти, а визнаєте, що любить їсти котик, а мишка?
Котик такождужевдячний вам і Мишка пробачив, тому приготував для вас і Мишенятисмачний ... (творог).
Пригощайтеся. Що треба сказати? А зараз я пропоную в пам'ять про цюподіюсфотографуватися нам з котиком та Мишеням.

Автор: 

Смертенюк І. І.
вихователь ЗДО № 5 " Золота рибка "
м. Первомайськ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі