Користувацький вхід

Правове виховання дітей дошкільного віку

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тема: «Правове виховання дітей дошкільного віку»
Завдання:
- Створення умов для формування у дітей правової компетентності;
- ознайомлення дітей відповідає їх віку формі з соціально - правовими нормами і правилами поведінки;
- виховання у дітей шанобливого і терпимого ставлення до людей незалежно від їх походження, мови, статі, віку;
- сприяння процесу формування у дітей почуття власної гідності своєї думки і навичках його прояви;
- надання необхідної допомоги сім'ям у питаннях правового виховання дітей. Підтвердити доцільність проведення подібних занять вихователями.
Робота з дітьми.
Тема. Цілі. Лексика.
Вересень
1 "Що таке право?".
Познайомити дітей з поняттям "Право". Виховувати повагу до прав людини. Сприяти вихованню правової культури. Права, обов'язки, держава, деклорация.
2. "У кожного є ім'я"
Формування уявлень про ім'я, традиції іменування людей у відповідності з віком і роль імені в житті людини. Ім'я, імена, прізвище, по батькові, вік
Жовтень

2. "В гостях добре, а будинку краще". Формування уявлень про потреби людини в житлі і право на житло. Будинок, квартира, кімнати, мешканці, порядок, безлад, продукти, магазин, гроші.
Листопад
1. "Як дружити без сварки". Формування у дітей навичок безконфліктного поведінки і спілкування. Добро, зло, образа, обман, покарання, переживання, засмучуватися.
2. "За своє постою, а чуже не візьму". Формування уявлень про власності, особистих речах. Особисті речі, загальні речі, чуже, своє, покарання, шкоду, що брати чужі речі без дозволу (красти)
Грудень
1. "Хочу чи треба?" Розвиток самостійності і відповідальності, формування навичок спільної діяльності, Допомога, вчинок, піклуватися, доглядати, образа, прощення, дружба, друг, привітно, співчуття.
2. "Погано тому, хто добра не робить нікому". Формування шанобливого ставлення дітей один до одного і навичок безконфліктного поведінки і спілкування. Образа, сварка ,поганий вчинок, зло, добро, зло, жадібність, щедрість.
Січень
1. "Чого в іншому не любиш, того й сам не роби". Закріплення елементарних правил поведінки в дитячому садку, формування навичок ввічливого поводження та поведінки. Повага, терпіння, увага, розуміння, правила, добрий, ввічливий, уважний, чуйний, нежадібних..
2. "Секрети ввічливості". Ознайомлення з правилами ввічливого ставлення до інших людей та формування у дітей навички ввічливого поводження. Повага, правила, ввічливість, Ви, ти, прізвисько, насмішка, ввічливі слова, до побачення, привіт і ін.
Лютий
1. "Діти і дорослі ". Поглиблення уявлень про відмінності людей різної статі та віку та їх соціальних ролях. Хлопчик, дівчинка, тітка, дядько, дідусь, бабуся, вік, допомога, турбота.
2. "Життя дається на добрі справи". Виховання доброзичливого ставлення до людей. Повага, вік, похилий, старість, дитинство, допомогу, добрі справи.
Березень
1. "Хто де живе?". Ознайомлення дітей з різними країнами і народами Країна, народи, географічна карта, іноземний, національність, раса, віра, подібності, відмінності
2. "Моя Батьківщина".Формирование уявлень про свою країну, головному місті Росії і поваги до своєї малої батьківщини. Країна, батьківщина, Росія. Росіяни, столиця, місто, прапор, герб, територія.
Квітень
1. "Праця та відпочинок". Познайомити з правом на працю і відпочинок. Закріпити розуміння того, що кожна людина потребує як у праці, так і у відпочинку Праця, робота, допомога, обов'язки, відпочинок, дитячий працю, працю дорослих.
2. "Грамоті вчитися завжди в нагоді". Розширювати уявлення дітей про роль освіти в житті кожної людини. Знання, навчання, освіта, грамотний.
Травень
1. "Кожна маленька дитина повинна це знати з пелюшок". Формування у дітей навичок безпечної поведінки у взаєминах з дорослими і однолітками в громадських місцях, Правила, порушник, злочинець, безпека, увагу, заборонено, смерть, травма.
Діагностика рівня засвоєння дітьми знань і навичок

Автор: 

Бондаренко Марина Иванівна, вихователь
КЗ Лисичанський НВК ЗОШ -І -ІІІст.№ 3 - ДНЗ "Барвінок"

Для отримання сертифікату необхідно також додати файл з матеріалом до публікації і Ви повинні поставити галку навпроти пункту "Погоджуюсь з правилами. Підтверджую своє авторство на матеріал".
Для внесення редагувань існує вкладка "Змінити".
Замовлення сертифіката (докладна інструкція): http://metodportal.com/node/2277

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі