Користувацький вхід

Розробка кейс-уроку для 2-4 класів "Таємниці світу тварин"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Кейс-уроки – це інноваційний підхід у навчанні, оскільки вони розв’язують головну проблему школи: як поєднати теорію з практикою і знання з компетенціями, як підготувати дитину до самостійного життя в соціумі.
Кейс-технологія – це робота в команді, дослідження і вміння вчитися, інтегроване навчання, право на помилку.
Кейс-технологія пов’язана з технологіями проблемного навчання та формування навчання та формування критичного мислення і є інтерактивною технологією колективно-групової форми навчання (за О.Пометун). Вона інтегрує в собі форми розвивального навчання, у тому числі процедури індивідуального, групового і колективного розвитку, формування особистих якостей учнів.
Кейс-технологія є специфічним різновидом проектної технології. На відміну від «звичайної» проектної технології, у кейс-технології формування проблеми і шляхів її розв’язання відбувається на підставі кейсу, який одночасно є і технічним завданням, і джерелом інформації для усвідомлення варіантів ефективних дій.
Кейс-технологія концентрує в собі досягнення технології «створення ситуації успіху». Для неї характерна активізація учнів, стимулювання їх успіху, підкреслення досягнень дітей.
Саме відчуття успіху виступає однією з головних рушійних сил цієї технології, сприяє формуванню стійкої позитивної мотивації і підвищенню пізнавальної активності.
Чи мріяли ви коли-небудь відправитися у захопливу подорож? А навколосвітню подорож? Якщо так, то тоді нам з вами «по дорозі»! Адже наша подорож – це не тільки цікаві пригоди та нова інформація, це ще й велика гра. Якщо ви з нами, тоді вирушаємо на зустріч пригодам!
А як можна подорожувати? Літаком, залізницею, автомобілем, пішки, на кораблі, у мріях та по карті…
Наша подорож має стати навколосвітньою. Для початку вам варто розділитися на команди. Так буде цікавіше – не просто подорожувати, а грати та змагатися.
Цей матеріал ви можете використати для «Ранкового кола», безурочного дня, до дня захисту тварин, дня довкілля та просто як окремі уроки.

Автор: 

Беретелі Ірина Анатоліївна
Учитель початкових класів, вищої кваліфікаційної категорії
Учитель-методист

Целенко Діана Олексіївна
Учитель початкових класів
Спеціаліст

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі