Користувацький вхід

Бездріжджове тісто та вироби з нього

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Кондитерські вироби є невід'ємною частиною раціону харчування. Вони мають привабливий зовнішній вигляд, гарний смак, високу калорійність завдяки вмісту вуглеводів і жирів, є одними із постачальників білків, мінеральних речовин і вітамінів, які легко засвоюються організмом людини. Якість приготовлених кондитерських виробів залежить від майстерності кондитера, його вміння правильно здійснювати технологічний процес і використовувати природні особливості сировини, а також від його естетичного й художнього смаку. Кондитер повинен мати такі смакові відчуття і гарне чуття запаху, вміло поєднувати смаки. Підбирати кольори кремів, природних тонів, творчо мислити і постійно працювати над розробкою та впровадженням нових рецептів, напівфабрикатів і готових виробів, вміти самостійно скласти рецептуру і технологічну карту на будь-який кондитерський виріб.
Готовий бісквіт - це пухкий, легкий і зручний для обробки напівфабрикат. Він повинен мати гладку, тонку верхню шкірочку, пухку, еластичну структуру м'якушки - при натисканні пальцем легко прогинається, а потім відновлює попередню форму.
При вивченні теми «Приготування без дріжджових видів тіста та виробів з них», учнями засвоюються і відпрацьовуються навички приготування масляних кремів та приготування оздоблюючих напівфабрикатів, тістечок, рулетів. Цього вимагає програма виробничого навчання, але на сьогоднішній день цих знань замало.
Рівень естетичного і художнього оздоблення кондитерських виробів набув високої майстерності. Сучасні вироби з бісквітного тіста є шедеврами кулінарного мистецтва. Споживачі стали більш вимогливими до зовнішнього вигляду виробів. Вони мають бути не тільки смачними і свіжими, а ще й милувати око та веселити душу.
У виробництві борошняних кондитерських виробів перспективним напрямом є втілення сучасних технологій і обладнання, удосконалення асортименту за рахунок поширення використання різних випечених і оздоблюючи напівфабрикатів, харчових добавок, нетрадиційної сировини,

нових пакувальних матеріалів. Сучасні технології удосконалення бісквітного тіста не знаходять широкого розповсюдження із-за відсутності сировинної бази окремих добавок, надання бісквіту в разі їх використання сторонніх, іноді не властивих йому, запаху та смаку. Крім того, більшість добавок білкового та полісахаридного походження, насамперед, надає виробам біологічної цінності та дієтичних властивостей, і меншою мірою покращує піноутворювальні властивості та стабілізує структуру бісквітного тіста. Незважаючи на те, що під час виготовлення бісквітних виробів пропонується велика кількість добавок, на сьогодні пошук ефективних піноутворювачів та стабілізаторів бісквітного тіста залишається актуальним завданням.
Застосування сучасного обладнання (збивальних машин та універсальних міксерів) також дозволяє досягти заданих технологічних параметрів збитої маси.

Автор: 

Волкова Надія Петрівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі