Користувацький вхід

ВИКОРИСТАННЯ АКТИВНИХ ФОРМ НА УРОКАХ ІНФОРМАТИКИ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


2

Вступ.
"Надзвичайні люди
формуються не завдяки красивим фразам,
а власною працею та її результатами "
А.Енштейн
Найкращий вчитель той, хто обміркував, організував, передбачив так, що його роль на уроці непомітна, а учні творчо працюють, опановуючи свій матеріал. Мета вчителя інформатики – передати своє захоплення предметом дітям, щоб вони полюбили інформатику так як він, створити інформатику цікавою.
Мудрість мешканців пустелі говорить: «Можна привести верблюда на водопій, але не можна змусити його напитися». Це прислів’я відбиває основний принцип навчання – можна створити всі необхідні умови для навчання, але саме пізнання відбудеться тільки тоді, коли учень захоче пізнати. Як зробити так, щоб учень почував себе потрібним на кожному етапі уроку, був повноцінним членом єдиної команди класу?
Інша мудрість учить: «Скажи мені – я забуду. Покажи мені – я запам’ятаю. Дай мені діяти самому – і я навчуся.» За таким принципом в основу навчання покладено власну активну діяльність. І тому, одним із шляхів підвищення результативності у вивченні інформатики є впровадження активних форм роботи на різних етапах уроку.
Виходячи зі ступеня активності учнів у навчальному процесі, методи навчання умовно поділяють на два класи: традиційні та активні. Принципова відмінність цих методів полягає у тому, що при їх застосуванні учнями створюють такі умови, за яких вони не можуть залишатися пасивними та мають можливість для активного взаємообміну знаннями й досвідом роботи.

Автор: 

Іванова Аліна Георгіїана

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі